Založ si blog

Úpadok cirkví.

Na začiatku uvediem citát z evanjelia Matúšovho 5:20 – „Ak vaša spravodlivosť nebude dokonalejšia ako zákonníkov a farizejov, nikdy nevojdete do Kráľovstva nebeského.“ Táto jedna Ježišova veta stojí skutočne za hlbšiu úvahu. Pretože zákonníci a farizeji vytvárali obraz, že oni a Boh sú v jednote. Lenže prišiel tam Ježiš, ktorý bol naozaj s Bohom v jednote a vieme ako to dopadlo. Ešte pred Ježišom títo zákonníci a farizeji prenasledovali prorokov, o čom je tiež zmienka v evanjeliách.

Matúš: 23:13 – „Beda vám zákonníci a farizeji – pokrytci, že zatvárate Kráľovstvo nebeské pred ľuďmi, sami nevchádzate do neho a tým, čo by chceli vchádzať, nedovolíte vojsť.“ Takže tu vidíme, že tí čo mali byť mostom k Bohu, sa stali prekážkou na ceste do Kráľovstva nebeského, do nášho pravého domova kam sa máme navrátiť a kde je možný večný život. Opýtajme sa sami seba je to dnes s cirkvou lepšie? Mne sa zdá, že sa boríme s podobným problémom. Cirkev má množstvo obradov, odpustkov a dogiem. Ale je toto cesta do Kráľovstva nebeského? Myslím si, že nie.

Naproti tomu sa cirkev stavia proti Posolstvu od Abd-ru-shina, kde sa jasne píše odkiaľ prichádzame a kam máme smerovať, taktiež ako máme žiť, aby sme sa tam do Kráľovstva nebeského a večného života dostali. Prečo to však kresťanské cirkvi blokujú? Odvádzajú pozornosť na samých seba, na ich obrady, odpustky a dogmy – na ich vlastné diela. Veriaci, či neveriaci by sa tým však nemali nechať zmiasť. Ako sa dostať do raja, nie je žiadne tajomstvo, treba sa len snažiť žiť v čistote, pravde a spravodlivosti, čo vyžadoval Mojžiš, proroci aj Ježiš.

A ak už pochybíme, mali by sme naozaj úprimne oľutovať svoje zlé činy, snažiť sa veci napraviť ak sa dajú a ak nie tak radšej každý zlý skutok prekryť inými dobrými skutkami. Myslím si, že to je oveľa lepšie ako sa spoliehať na cirkevné odpustky. Nič totiž čo sme vykonali sa nestratí a Boh vidí aj do nášho vnútra, takže skrývať sa môžeme akurát tak pred svetom a pred ľuďmi. Takže pri všetkých tých cirkvou ponúkaných odpustkoch, dogmách a obradoch, treba dať pozor, aby sme nezablúdili a držali sa toho hlavného.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368186x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie