Založ si blog

Vyšli sme z raja

ako nevedomé duchovné zárodky. Boli sme totiž natoľko slabí, že sme sa v tlaku Svetla, ktoré je v raji nedokázali rozvinúť na sebavedomých. Klesli sme do svetov pod rajom, aby sme sa stali sebauvedomenými. Prišli sme do týchto svetov z milosti Božej, aby sme sa mohli rozvíjať, keďže tu bol menší tlak Svetla ako v raji.

Akosi sme však v týchto svetoch pod rajom uviazli. Je to až také fatálne, že dnes si mnohí myslia, že nič okrem hmotného vesmíru ani neexistuje. To je to naše zablúdenie o ktorom hovoril Ježiš. Mali by sme hľadať cestu naspäť do Kráľovstva nebeského – do raja. Ježiš nám túto cestu ukázal, že treba žiť v čistote a láske a potom to pôjde samé. Ale mnohí ľudia len neveriacky krútili hlavou aj v časoch Ježišových aj teraz. Vtedy ešte mnohí aj uverili, ale prešlo pár storočí a opäť to vyprchalo.

Lenže sám Ježiš povedal „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú.“ Mnoho ľudí však vsádza všetko na 1 kartu – na hmotu tejto zeme. Myslím si že je to dosť hazardérske, ale je to ich vec. Izrael nám mal ukazovať cestu. Tam bol Abrahám, Mojžiš, proroci, Ján Krstiteľ a Ježiš. Museli sa tam diať úžasné veci a máme o tom záznamy – Starý a Nový zákon.

Boh dal pokyny ako máme žiť, vyjavil svoju vôľu a Ježiš nás pozval na správnu cestu – naspäť do Kráľovstva nebeského. Všetko sa to síce udialo v jednom výnimočnom národe v Izraeli, ale dnes sú tieto skutočnosti prístupné všetkým národom a všetkých ľuďom, ktorí majú záujem. Takisto každý sám má hľadať Boha, prihovárať sa mu a hľadať pravdu a správnu cestu. Máme svoje svedomie, ktoré je nám spoľahlivým kompasom, len ho treba počúvať, ten náš vnútorný hlas.

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

Utrpenie ľudí, kvôli ľudským výmyslom.

03.06.2024

Predstavme si dvoch ľudí. Vznikne nejaký konflikt, hádka. Ten čo ublížil si to nechce priznať alebo si myslí, že bol v práve. A kolotoč vzájomného oplácania sa môže naplno roztočiť. Títo ľudia si vzájomne doubližujú a budú sa nenávidieť. Toto je bežný scenár z tohto sveta. Ale prečo je to tak? 1. Ľudia neveria na Božiu spravodlivosť, okamžite berú [...]

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Šiestym prezidentom je Pellegrini: Venoval sa Gerymu, zložil sľub a stihol aj prvý prešľap. Niektorí očakávajú veľa, niektorí nič

16.06.2024 06:00

Aj keď je v jeho príbehu viacero kontroverzií i káuz, 6. apríla 2024 presvedčil 1,4 milióna ľudí o tom, že je spomedzi všetkých kandidátov najlepšou voľbou.

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 578
Celková čítanosť: 1406881x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie