Založ si blog

Kráľovstvo nebeské je podobné . . .

Keďže ľudia nemajú ani šajnu o tom, že Kráľovstvo nebeské existuje a o tom aké je Ježiš sa ho snažil pripodobniť k niečomu, čo ľudia poznajú, aby si to aspoň vedeli predstaviť.

O horčičnom zrne:

Čomu pripodobníme Kráľovstvo Božie alebo v akom podobenstve ho predstavíme? Je ako horčičné zrno: keď je siate do zeme je najmenšie zo všetkých semien na zemi, ale zasiate sa rozrastie a je väčšie ako všetky byliny, vyháňa veľké ratolesti, takže v jeho tôni môžu hniezdiť vtáci.

O poklade

Kráľovstvo nebeské sa podobá pokladu ukrytému v poli. Keď ho človek nájde, skryje ho a od radosti z neho, ide predá všetko čo má a kúpi to pole.

Podobenstvo o perle

Kráľovstvo nebeské sa podobá aj kupcovi, ktorý hľadá vzácne perly. Keď nájde veľmi cennú perlu, ide predá všetko čo má a kúpi ju.

Takže z uvedených podobenstiev vyplýva, že Kráľovstvo nebeské je niečo najvzácnejšie, čo môžeme nájsť. Oplatí sa získať tento poklad aj keby sme zaň mali vymeniť všetko čo máme. Tak ako ten kupec perál, predal všetko čo má, lebo vedel že získa oveľa cennejšiu perlu. Alebo ten čo našiel poklad ukrytý v poli. Kúpi to pole a pritom získa majetok nesmiernej hodnoty. Takto Ježiš pripodobňuje Kráľovstvo nebeské, že je to to najvzácnejšie čo len môžeme získať.

Komu by toto nestačilo, je tu ešte Abd-ru-shinov opis raja. A keď sú ľudia čo nemajú záujem o Ježišove alebo Abd-ru-shinove výklady Kráľovstva nebeského alebo im nerozumejú podľa mňa majú smolu. Pretože Boh už pre nich viac urobiť nevie. Pretože oni sami z vlastnej vôle sa urobili lenivými namáhať sa porozumieť alebo neschopnými porozumieť alebo aj neschopnými vôbec prijať existenciu Kráľovstva nebeského. Je to ich vlastné rozhodnutie, ich vlastné stanovisko, s ktorým nikto nič nedokáže urobiť ani Boh, pretože každý má slobodnú vôľu a sám sa rozhoduje ako bude žiť, čomu veriť a podobne.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376446x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie