Založ si blog

Ožranské slovanské národy.

Mnohí Slovania sa chvália, akí sú oni majstri v pití alkoholu, že v tejto disciplíne porážajú mnohé iné národy. Áno je to pravda, ale aké je to víťazstvo, aká je to chvála? Pečienky Slovanov tvrdnú, zdravý rozum a zdravý spôsob žitia odchádzajú. Vidíme ľudí čo sa bezcieľne potulujú, opojení alkoholom. Vidíme to všetci ako sa z pekných a šikovných ľudí stávajú trosky. A to všetko len preto, že prekračujú mieru v pití alkoholu na neúnosnú.

Je smutné spomenúť si na ľudí, ktorí boli predtým šikovní a veselí, plnohodnotne žijúci a teraz sú to len ako telá bez duše, potulujúci sa sem a tam s jediným cieľom zohnať alkohol. Je skutočne smutné vidieť, čo z týchto ľudí mohlo byť keby svoju silu a energiu nasmerovali správnym smerom. Pohľad na týchto ľudí je bolestný, keď vidíme, že sú obeťou skazonosného návyku Slovanov pretekať sa v pití alkoholu. Takto si ruky mydlia len tí, čo ten alkohol predávajú.

K téme nadmerného pitia alkoholu sa vyjadril aj Boh prostredníctvom proroka Izaiáša:

Beda tým čo včasráno ženú sa za opojným nápojom, čo vysedávajú do mrku, až ich víno rozpaľuje. Citara i harfa, bubon a flauta a víno patria k hodom. Ale na skutok Hospodina nehľadia a diela Jeho rúk si nevšímajú. Preto pôjde môj ľud do zajatia pre nevedomosť, jeho vznešení budú hladovať a jeho dav prahnúť smädom. Preto si podsvetie rozšíri hrdlo a bez miery roztvorí ústa, šľachta i dav Jeruzalema zostúpi doň, to čo hučí, i čo plesá v ňom.“

Beda hrdinom v pití vína a silákom v miešaní opojného nápoja, ktorí ospravedlňujú zločinca za úplatok a spravodlivosť spravodlivým odnímajú. Preto ako slamu stravuje plameň ohňa a ako seno klesá v plameni, tak ich koreň bude ako hniloba a ich kvet vzlietne ako prach. Lebo zavrhli náuku Hospodina mocností a pohrdli rečou Svätého v Izraeli.

Z historických prameňov sa dozvedáme, že v čase pôsobenia Izaiáša boli skutočne v Izraeli a Judsku vojny a že Židia boli odvlečení do babylonského zajatia.

My sme síce len pohania, nám Boh zrejme takúto pozornosť nebude venovať. Ale tak či tak, nadmerné pitie alkoholu neprinesie nikomu nič dobré.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356112x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie