Ľudia blúdia.

Ľudstvo sa dobrovoľne vydalo cestou klamstva, krádeží, cudzoložstva, vraždenia, útlaku, závisti a nenávisti.

Do istej miery to aj chápem keďže ľudia prestali veriť v Boha a začali uctievať len hrubú hmotu tejto zeme. V jednom výnimočnom národe sa však Boh dal ľuďom poznať. Prihováral sa Abrahámovi, Izákovi, Jákobovi. Cez Mojžiša dal svojmu národu Desatoro. To Desatoro sa dostalo aj k nám a vieme čo v ňom je. Nemáme vraždiť, klamať, cudzoložiť a bažiť po cudzom majetku.

Židia to ako tak dodržiavali raz lepšie, raz horšie – podľa toho sa im aj darilo. Všimnite si, že hoci boli vyvoleným národom zažili si veľmi dobré časy, ale aj veľmi zlé časy. Nakoniec prišiel aj dlho očakávaný Mesiáš – syn Boží. Ten aj vysvetľoval, prečo treba morálne čisto žiť. Ježiš hovoril o duši a o Kráľovstve nebeskom – ktoré by malo byť našim cieľom. V Kráľovstve nebeskom totiž môžeme žiť šťastne večný život.

Problém je však v tom, že hĺbajúci ľudský rozum pripútaný na hmotu nedokáže tieto veci prijať a pochopiť. To dokážeme len svojím citom (duchom). Cirkvi tomu celému tiež veľmi nepomáhajú svojimi nesprávnymi výkladmi. Ľudia jednoducho nechápu niektoré Ježišove podobenstvá a výroky. Všetko však treba vnímať duchovne a citom.

Pozemský rozum je nám na pomoc pri pozemských činnostiach. Pozemský rozum však nedokáže pochopiť Boha a že existuje aj nejaké Kráľovstvo nebeské, kde blažení duchovia žijú večný život. Rozum toho Boha nevidí, ani to Kráľovstvo nebeské ani svojho ducha, TAK tento pozemský rozum tieto veci nedokáže prijať.

Skutočne ak by po smrti nič neexistovalo malo by význam ihneď brať spravodlivosť do rúk, čo najviac si užívať a urobiť hocičo aby sme si zachránili svoj pozemský život čo najdlhšie a aby bol čo najslastnejší. Ale že to tak nie je nám svedčí Boh prostredníctvom Mojžiša, prorokov aj Ježiša.

Žiaľ väčšina ľudí neverí Mojžišovi, prorokom ani Ježišovi. Dôvod je jednoduchý, chcú si proste robiť čo sa im zapáči a myslia si, že to bude bez následkov. Nastáva tu paradoxná situácia, kde ľudia uprednostňujú učenie iných ľudí a neprijímajú učenie od samotného Stvoriteľa.

Keď trest neprichádza ihneď páchateľom zla sa zdá, že žiadny Boh neexistuje a stačí keď budú dostatočne šikovní, budú korumpovať a vyhrážať sa a trestu sa vyhnú. Lenže nakoniec sa aj tak vyplní čo sejete, to zožnete. Jednoducho za zlé môže prísť len zlé a za dobré len dobré. Ľudia by si mohli dať námahu a prečítať si Starý zákon, čo všetko sa dialo v Izraeli, keď sa odklonili od správneho žitia. Boli to veľké veci, historicky aj zdokumentované.

Každý má aj svoje svedomie, kde cíti čo je správne a čo nie. Sú dané určité zákony – čo sejete, to zožnete a tiež prišli na túto zem ľudia ktorí zvestovali o posmrtnom živote a o večnom živote v Kráľovstve nebeskom. Títo ľudia častokrát čelili zúrivej nenávisti pozemských ľudí. Takže keď ľudia tvrdohlavo odmietajú zvestovania o Bohu, tak nech si žijú podľa svojho uváženia a nech už dopadnú akokoľvek bola to jednoducho ich voľba.

Pomáhať niekomu robí radosť.

20.10.2024

Podľa mňa skutočne keď si odmyslíme kadejakých darebákov a podvodníkov pomáhať robí radosť. Predstavte si niekoho, kto si zo svojej pozície nevie s niečím rady a vy máte možnosť mu pomôcť a stojí vás to len trochu námahy alebo ochoty. Keď takémuto človeku pomôžete raduje sa on, ale nejako prirodzene to vyvoláva pocit radosti aj vo vás. Takto je to podľa mňa [...]

Reklamné banery na blogu Pravdy.

16.10.2024

Najnovšie už reklamné banery po boku zasahujú až do článkov. Mne sa to už zdá cez čiaru. Je problém tie články vôbec čítať, kvôli agresívnej reklame. Chcem sa spýtať aký máte vy na to názor ostatní blogeri a čitatelia.

Neváhajme pomáhať.

14.10.2024

Je to totiž základný predpoklad, aby pomoc mohla prísť aj k nám samotným. Mne to pripadá tak, že aj keď by sme boli najčistejší človek na svete, keď chceme byť v niečom úspešní musíme splniť určité podmienky. Keď chceme byť úspešní v určitom odbore musíme si svoju prácu urobiť naozaj na vysokej úrovni. Je to tiež akýsi zákon alebo len úplne prirodzený [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 621
Celková čítanosť: 1505051x
Priemerná čítanosť článkov: 2424x

Autor blogu

Kategórie