Založ si blog

Ľudia blúdia.

Ľudstvo sa dobrovoľne vydalo cestou klamstva, krádeží, cudzoložstva, vraždenia, útlaku, závisti a nenávisti.

Do istej miery to aj chápem keďže ľudia prestali veriť v Boha a začali uctievať len hrubú hmotu tejto zeme. V jednom výnimočnom národe sa však Boh dal ľuďom poznať. Prihováral sa Abrahámovi, Izákovi, Jákobovi. Cez Mojžiša dal svojmu národu Desatoro. To Desatoro sa dostalo aj k nám a vieme čo v ňom je. Nemáme vraždiť, klamať, cudzoložiť a bažiť po cudzom majetku.

Židia to ako tak dodržiavali raz lepšie, raz horšie – podľa toho sa im aj darilo. Všimnite si, že hoci boli vyvoleným národom zažili si veľmi dobré časy, ale aj veľmi zlé časy. Nakoniec prišiel aj dlho očakávaný Mesiáš – syn Boží. Ten aj vysvetľoval, prečo treba morálne čisto žiť. Ježiš hovoril o duši a o Kráľovstve nebeskom – ktoré by malo byť našim cieľom. V Kráľovstve nebeskom totiž môžeme žiť šťastne večný život.

Problém je však v tom, že hĺbajúci ľudský rozum pripútaný na hmotu nedokáže tieto veci prijať a pochopiť. To dokážeme len svojím citom (duchom). Cirkvi tomu celému tiež veľmi nepomáhajú svojimi nesprávnymi výkladmi. Ľudia jednoducho nechápu niektoré Ježišove podobenstvá a výroky. Všetko však treba vnímať duchovne a citom.

Pozemský rozum je nám na pomoc pri pozemských činnostiach. Pozemský rozum však nedokáže pochopiť Boha a že existuje aj nejaké Kráľovstvo nebeské, kde blažení duchovia žijú večný život. Rozum toho Boha nevidí, ani to Kráľovstvo nebeské ani svojho ducha, TAK tento pozemský rozum tieto veci nedokáže prijať.

Skutočne ak by po smrti nič neexistovalo malo by význam ihneď brať spravodlivosť do rúk, čo najviac si užívať a urobiť hocičo aby sme si zachránili svoj pozemský život čo najdlhšie a aby bol čo najslastnejší. Ale že to tak nie je nám svedčí Boh prostredníctvom Mojžiša, prorokov aj Ježiša.

Žiaľ väčšina ľudí neverí Mojžišovi, prorokom ani Ježišovi. Dôvod je jednoduchý, chcú si proste robiť čo sa im zapáči a myslia si, že to bude bez následkov. Nastáva tu paradoxná situácia, kde ľudia uprednostňujú učenie iných ľudí a neprijímajú učenie od samotného Stvoriteľa.

Keď trest neprichádza ihneď páchateľom zla sa zdá, že žiadny Boh neexistuje a stačí keď budú dostatočne šikovní, budú korumpovať a vyhrážať sa a trestu sa vyhnú. Lenže nakoniec sa aj tak vyplní čo sejete, to zožnete. Jednoducho za zlé môže prísť len zlé a za dobré len dobré. Ľudia by si mohli dať námahu a prečítať si Starý zákon, čo všetko sa dialo v Izraeli, keď sa odklonili od správneho žitia. Boli to veľké veci, historicky aj zdokumentované.

Každý má aj svoje svedomie, kde cíti čo je správne a čo nie. Sú dané určité zákony – čo sejete, to zožnete a tiež prišli na túto zem ľudia ktorí zvestovali o posmrtnom živote a o večnom živote v Kráľovstve nebeskom. Títo ľudia častokrát čelili zúrivej nenávisti pozemských ľudí. Takže keď ľudia tvrdohlavo odmietajú zvestovania o Bohu, tak nech si žijú podľa svojho uváženia a nech už dopadnú akokoľvek bola to jednoducho ich voľba.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375365x
Priemerná čítanosť článkov: 2426x

Autor blogu

Kategórie