Založ si blog

Cirkvi podporujú ateizmus.

Máme tu určitý súčasný stav viery. Je to prevažne zmes cirkevného dogmatizmu, materializmu, ateizmu plus nejaké drobné prímesi iných prúdov viery a myslenia. Kresťanské cirkvi svojím postojom tento súčasný stav konzervujú ako by to bol rajský a dokonalý stav.

Totiž kresťanské cirkvi vnucujú ľuďom svoje dielo – dogmy. Nazývajú tieto dogmy ako dokonalé a neomylné. Na druhej strany nevedia odpovedať na všetky otázky spoločnosti. Takže je tu rozpor, že na jednej strane sa cirkevní hodnostári považujú za vševediacich a neomylných a na druhej strane, už nedokážu uspokojivo odpovedať na otázky spoločnosti. Logika káže, ak sú v priamom spojení so Stvoriteľom, mali by vedieť na všetko odpovedať.

Kresťanské cirkvi čelia rôznym morálnym škandálom, ktoré len veľmi neochotne riešia, skôr majú tendenciu zametať to pod koberec. Na druhej strane nám hovoria, že oni v mene Boha môžu ľuďom odpúšťať hriechy. Hoci Ježiš povedal čo sejete, to zožnete.

Takže sú tu citeľné rozpory a nedokonalosť. A títo cirkevní hodnostári nám chcú nahovoriť, že sú rovnako ako Boh neomylné a dokonalé. Áno chcú slúžiť Bohu, to im nevyčítam. Ale že sa tvária ako rovní Bohu, to im budem stále vyčítať, lebo to je mimo reality. Na tom sa zrejme zhodne veľká väčšina obyvateľstva.

Pritom bolo nám darované Posolstvo z výšin Hradu Grálu. Lenže cirkevní hodnostári nemajú záujem o toto Posolstvo, skôr bojujú proti nemu. Takže z tohto usudzujem, že cirkevným hodnostárom sa zrejme páči stav sveta aký je. Zrejme im neprekáža, že svojou tvrdohlavou vzdorovitosťou každý deň znižujú obraz Boží v očiach ľudí, keď požadujú od ľudí, aby uverili ich nedokonalým a mylným výkladom.

Stačilo by však málo a svet by sa mohol premeniť na rajskú záhradu. Ľudia by konečne mohli objavovať Boha v Jeho ohromnej veľkosti a spravodlivosti. Je tu čas na Tisícročnú ríšu pokoja a mieru. Lenže cirkev to zrejme nechce. Oni zrejme čas ktorý im bol daný využijú na to, aby sa aj naďalej sami hrali na Boha. Ktovie dokedy, uvidíme.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381563x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie