Založ si blog

Spútanie Lucifera a „posvätná kopija“.

Abd-ru-shin to vysvetľuje takto:

Luciferovým princípom, teda nesprávnym používaním božskej moci, znázornenej ako „posvätná kopija“ v nesprávnych rukách, je duchovne-bytostnému zasadená rana, ktorá sa nemôže uzavrieť! Touto myšlienkou je to v legende obrazne a veľmi výstižne podané, veď dej sa skutočne podobá otvorenej, rozjatrenej rane.

Predstavme si, že ľudskí duchovia ako nevedomé duchovné semienka alebo iskry, vytekajú alebo vyskakujú z najspodnejšieho okraja duchovne-bytostného do hmotnosti stvorenia v očakávaní, že po preputovaní hmotnosťou sa tieto vytekajúce čiastočky prebudia k osobnému vedomiu a po ukončení kolobehu sa ako vyvinuté zase vracajú do duchovne-bytostného. Podobne ako obeh krvi v hrubohmotnom tele!

Lenže Luciferov princíp odvádza teraz veľkú časť tohto duchovného obehového prúdu. Preto sa nemôže potrebný kolobeh uzavrieť a prejavuje sa to ako trvalé zoslabujúce odtekanie z otvorenej rany.

Len čo sa však „posvätná kopija“, čiže božská moc navráti do správnych rúk, riadených vôľou Stvoriteľa, ukáže správnu cestu duchovne-bytostnému, putujúcemu hmotnosťou ako oživujúci činiteľ a povedie ho nahor k jeho východisku, do svetlej ríše Boha Otca. Tak sa duchovne-bytostné už nebude strácať, ale bude plynúť späť k svojmu pôvodu ako krv k srdcu. Tým sa v duchovne-bytostnom uzavrie až doteraz rozjatrená rana, ktorá ho oslabovala. A tak rana môže byť zahojená len tou istou kopijou, ktorá ju zasadila.

Aby sa to mohlo stať, musí byť kopija vopred Luciferovi násilím odobratá a prísť do správnych rúk, čo sa odohrá v osobnom boji Parcifala s Luciferom!

Boje ktoré sa potom k tomu pridružia a budú zasahovať do jemnohmotnosti i hrubohmotnosti, sú len dôsledkami tohto jediného veľkého boja, ktorý musí priniesť zasľúbené spútanie Lucifera, oznamujúce začiatok tisícročnej ríše. Tieto boje budú znamenať odstránenie následkov Luciferovho princípu.

Takže musíme bojovať, aby sme sa zbavili všetkého falošného, nesprávneho na čo sme sa nechali Luciferovi zlákať. Musíme napraviť všetko, čo sme pokazili, vzdať sa všetkého nesprávneho konania a začať žiť správne. Až potom môže vzniknúť tu na zemi Tisícročná ríša. Až keď toto skutočne so sebou urobíme, až potom môžeme začať stúpať nahor, smerom k svojmu domovu – k raju.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355356x
Priemerná čítanosť článkov: 2446x

Autor blogu

Kategórie