Založ si blog

Boj o holý život.

Vďaka vyvolenému národu izraelskému vieme čo sa od nás očakáva, ako máme žiť. Boh dal ľuďom prostredníctvom Mojžiša zákon a prostredníctvom prorokov usmerňoval svoj národ. Vďaka tomu všetci vieme ako máme žiť – jednoducho slušne, čestne a mravne čisto.

Vieme však že aj obyvatelia vyvoleného národa mali problémy s dodržiavaním Božích zákonov. Postupne si ľudia hľadali cestičky ako zákon nedodržiavať alebo ho obchádzať. Išlo to z generácie na generáciu stále nadol. Prišiel aj samotný syn Boží Ježiš, aby svoj národ poučil a ak možno zachránil, no ani to nezabralo aby Židia začali žiť mravne čisto.

Pohanský svet ten si šiel vlastnou oveľa horšou cestou. Potom sme síce prijali kresťanstvo, ale dnes je to už len veľmi chabá vyblednutá viera, lepšie povedané akási príslušnosť ku kresťanstvu. V skutočnosti morálny úpadok aj tu v Európe preráža nové a nové dná. Ježiš hovoril o širokej a úzkej ceste. Svet si vybral tú širokú cestu a veľká väčšina ňou kráča.

Má to však len taký malý háčik, je to cesta do záhuby. Možno nie okamžitá, ale kto z nej nezíde tak sa určite dočká odmeny. Veriaci a čistý ľudia smrdia tomuto svetu. Asi sa obávajú, že by sa aj oni museli obmedzovať. Ale to nie je pravda, každý má slobodnú vôľu a ľudia čo nechcú žiť podľa Božích pokynov, tak môžu robiť do sýtosti.

Ak však niekto chce zabojovať o svoju dušu a večný život musí napnúť všetky svoje sily a vytrhnúť sa z područia tohto hriešneho sveta. Je lepšie byť čistý aj keď za cenu posmechu okolia a získať život ako nechať sa strhnúť okolím a svetom a smerovať k záhube.

Starý zákon (Mojžiš, proroci), nový zákon (Ježiš) aj Posolstvo od Abd-ru-shina všetci požadujú to isté – mravnú čistotu. Abd-ru-shin to dokonca aj podrobne vysvetľuje prečo je to dôležité. Nedajte sa teda pomýliť materialistami, ktorí už nedokážu vnímať viac ako hmotu ani sa uspať tými čo hovoria, že stačí náboženská príslušnosť, návšteva chrámov a odpustky.

Náš duch je to najcennejšie čo máme – je to náš vlastný život. Mali by sme k tomu tak aj pristupovať. Nič nie je cennejšie ani rodina ani priatelia ako náš vlastný duch – náš vlastný život. Preto napnime všetky svoje sily a chráňme čistotu svojho ducha aj napriek nepriateľstvu tohto sveta.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376312x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie