Založ si blog

Ako sa stať veľkým národom.

Rozmýšľajme spolu čo odlišuje veľké národy od tých obyčajných alebo zaostalých. Podľa mňa je to miera poznania a miera morálnej čistoty. Keď sa pozrieme do histórie na Rímsku ríšu, Britské impérium a podobne, zistíme že boli veľmi šikovní a boli technologicky popredu. Tiež museli byť odvážni a mať dobré stratégie, dobre riadené procesy, byť dobrými obchodníkmi atď. Potom sú tu štáty ako Izrael, ktorý sa stal slávny vďaka vyššiemu duchovnému poznaniu a spojeniu. Podobne dominancia Arabov po prijatí Islamu a ich expanzia.

Takže ak si predstavíme ten najúspešnejší štát a ten najbiednejší. Čo vedie k úspechu a čo k neúspechu? Miera korupcie, čím je vyššia podľa mňa tým je štát chudobnejší, krásne to vidno na afrických krajinách. Naopak pozrite sa na škandinávske krajiny. Alkoholizmus – čím je vyššia miera alkoholizmu, tým je štát vo väčšom úpadku – príkladom sú podľa mňa slovanské národy. Technologická vyspelosť, to vidíme aj teraz vo svete. Kde je vyššia znalosť technológií ide hore aj životná úroveň. Morálny úpadok myslím, že tiež čím je väčší prispieva k rozkladu spoločnosti.

Jednoducho sú konkrétne príčiny prečo je národ vyspelý alebo zaostalý. Podľa mňa však aj tie najvyspelejšie krajiny robili a robia jednu chybu. A to že svoju silu zneužívajú na podmanenie slabších, ich ovládnutie alebo zničenie. To je žiaľ ľudský koncept. Ten nebeský koncept hovorí o tom, že tie najsilnejšie a najvyspelejšie krajiny by tým slabším mali pomáhať a chrániť ich. Že by nemali sebecky zneužívať svoju silu. Spoznať to môžu najskôr tie podrobené krajiny akou bolo aj Slovensko. Že jednoducho nie je správne ničiť národ a jeho jazyk, či kultúru. Je to síce trpké ale cenné zistenie.

Možno príde čas, keď si aj tie silné krajiny uvedomia, že by si mali vážiť iné národy a nebrať im ich hodnoty, kultúru, či jazyk. Je to však aj podnet pre tie slabé národy, aby sa vzchopili a začali sa správať tak, aby aj oni mali lepšie poznanie a boli efektívnejšie a silnejšie.

Je škoda, že Izrael zlyhal. Za čias kráľa Šalamúna to muselo byť krásne kráľovstvo, ktoré prekvitalo a chodili ho obdivovať z ďaleka. Teraz akoby tu chýbal nejaký výnimočný národ, ktorí by potiahol tie ostatné správnym smerom a ukazoval, osvetľoval by cestu.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376231x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie