Založ si blog

Vatikánska modla – pápežský stolec.

Tu je doslovné znenie prvého najväčšieho Božieho prikázania v pôvodnom znení ako ho Boh dal Mojžišovi: Ja som Hospodin tvoj Boh, ktorý som ťa vyviedol z Egypta, z domu otrokov. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa. Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode či pod zemou. Nebudeš sa im klaňať ANI IM SLÚŽIŤ, lebo je som Hospodin tvoj Boh, Boh žiarlivý ktorý trestá viny otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých čo ma nenávidia, ale milosť preukazujem tisícom tých čo ma milujú A ZACHOVÁVAJÚ MOJE PRIKÁZANIA.

Tak si to teraz porovnajme s vatikánskymi elitami a pápežským stolcom. Nech bol ich úmysel akokoľvek dobrý nemohli z omylného pápeža urobiť neomylného. Už to samotné je bohorúhačstvo. A na čo im vlastne bol „zázračný“ pápežský stolec? Myslím si, že je to jednoduché. Pápežov každý poznal a každý vedel, že sú to väčšinou zbožní ľudia, ale určite nie neomylný podľa ich najrôznejšieho konania počas ich života. Tak ak sa chceli podobať Bohu a vyhlásiť dogmu niečo nemenné – zákon, museli túto svoju obyčajnosť a omylnosť nejako zamaskovať, skryť.

Preto si vymysleli príbeh, že keď niečo pápež vyhlási z pápežského stolca vtedy je to Bohom zjavená pravda. Samozrejme, že to nebola pravda. Svojou netrpezlivosťou tak len do všetkého vniesli chaos a zmätok. Neviem presne z čoho je tento pápežský stolec zhotovený, ale určite viem, že je to len dielo ľudských rúk. Zrejme si to vatikánci ani neuvedomili, ale týmto bláznivým počinom ich predchodcov vlastne vznikla MODLA priamo vo Vatikáne, ktorej všetci slúžia. Už skutočne chýba len, aby sa tomu vatikánskemu stolcu začali klaňať.

Takže teraz sa ľudské názory stali pre katolíkov písmom svätým – to je šialené. Katolíci teraz slúžia pápežskému stolcu a pápežom, ktorí z neho vyhlásili „neodvolateľné dogmy“. Prečítajte si ešte raz doslovné znenie 1. Božieho prikázania a budete zdesení. Toto nemôže dopadnúť dobre. Ani vyvolený izraelský ľud nemal žiadne výnimky, keď zle konal prišli na neho tresty. Keď zachovával Božie prikázania, dobre sa im vodilo. A keď si prečítate niečo zo Starého zákona zistíte, že Boh modloslužobníctvo neznáša. A má aj pravdu veď je vyslovená hlúposť klaňať sa dielu ľudí, keď je tu živý Boh, Stvoriteľ všetkého.

Navyše takto minulí pápeži vytvorili akési nové – svoje náboženstvo. Všetci katolíci aj cirkevní hodnostári sú striktne viazaní týmito bludmi. Zakazuje sa akékoľvek premýšľanie o tom, či skúmanie. Je to tragický obraz. Mali by priznať, že to bola chyba a zbaviť sa toho. Alebo ľuďom odporúčam, aby sa riadili len písmom svätým a nie dielom ľudského rozumu predchádzajúcich pápežov. Veď uvažujte keby tie dogmy zjavil Boh, boli by o takých zjaveniach napísané celé knihy a svätili by sa sviatky v tie dni na pripomenutie takých významných udalostí. Ale spozornite, NIČ také neexistuje.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355580x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie