Založ si blog

2 duchovné teórie fungovania sveta.

Predstavte si na chvíľu že naozaj existuje Hospodin, Tvorca a Zdroj všetkého čo existuje, všetkého živého. A teraz porovnajme 2 teórie. Jedna je cirkevná ktorá hovorí o tom, že Stvoriteľ individuálne posudzuje všetky činy všetkých živých bytostí. Len si predstavte ten obrovský počet rozhodnutí, ktoré by musel Hospodin urobiť každú minútu. Plus výsada cirkvi, že môže niektoré hriechy odpustiť alebo zadržať.

Naproti tomu existuje teória, že Stvoriteľ VOTKAL do svojho diela samočinne pôsobiace zákony v zmysle Ježišovho: „Čo sejete, to zožnete!“. Že tieto zákony pôsobia tak ako už nám známe chemické, fyzikálne zákony, ktoré musia byť vlastne tiež súčasťou týchto Stvoriteľových zákonov. Tieto fyzikálne, chemické a rôzne iné zákony sme sa naučili spoznávať a ZISTILI sme, že keď spoznáme ako fungujú dokážeme na základe nich vytvoriť úžasné diela stavať mrakodrapy, zostrojovať lietadlá a posielať rakety do vesmíru.

Takéto zákony však kľudne môžu platiť aj na duchovnej úrovni v zmysle, že každý dostane zaslúžený trest alebo odmenu a žiadna pozemská smrť ho pred týmito nepodplatiteľnými účinkami neochráni.

Urobme si takú mini anketu. Reagujte pod článkom ktorá teória je podľa vás pravdepodobnejšia cirkevná alebo tá, ktorá hovorí o samočinne pôsobiacich zákonoch votkaných do stvorenia.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355468x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie