Založ si blog

Kresťanské cirkvi by Ježiša zabili.

Som o tom presvedčený, že keby v dnešných časoch chodil medzi nami Ježiš a hlásal by o kráľovstve nebeskom, kresťanské cirkvi by sa mu usilovali o život. Dnes už cirkev nemá takú veľkú moc ako v minulosti, ale keby tú moc mali verím tomu, že by chceli Ježiša zlikvidovať. Rovnako ako ho najprv chceli zdiskreditovať, zosmiešniť a nachytať zákonníci a farizeji. Ale keď im ich úklady nevyšli, nieže by vo svojom vnútri uznali, že toto predsa musí byť pravý Mesiáš, ale namiesto toho sa uzhodli, že je pre NICH nebezpečný a musia ho fyzicky zlikvidovať. Keďže tento Ježiš dobrovoľne nechce prestať šíriť PRAVDU.

Takéto žiaľ bolo zvrátené myslenie židovskej cirkvi, až na svetlé výnimky. To dnes vidíme a uznávame to. ALE treba si otvoriť oči aj srdce a skúmať aj dnešné cirkvi. Za tých pár storočí si stihli vytvoriť vlastné pravdy, vlastné vysvetlenia = DOGMY. Oni veria tomu, že sú tieto dogmy dokonale pravdivé. Ale je viac ako pravdepodobné, že tieto ich rozumové zlátaniny, ktoré vznikali z kadejakých pohnútok, sú ďaleko od pravdy.

Takže pravý posol Boží podľa kresťanských cirkví by mal radšej klamať, LEN nech sa prispôsobí ich učeniu, čo oni vytvorili a vymysleli. Veď to je úplne choré rozmýšľania. Tak sebecké a tak vzdialené pravde a pravému duchovnému hľadaniu.

Pravý Boží posol by aj dnes celkom určite prišiel do rozporu s kresťanskými cirkvami. Tieto veci by si mali začať ľudia uvedomovať. Cirkevní hodnostári sa už stáročia snažia budiť dojem, že oni a Boh sú jedno. Že oni konajú na pokyn Boha a plnia jeho vôľu. ALE žiaľ nie je to tak. To že si oni sami na konciloch schválili vlastnú neomylnosť, neznamená že sú neomylný, ale je to až smiešne, tragikomické a je to obrovskou hanbou.

Chyby sa robia dobre, každý ich robí. ALE že sa ani dnes nechce žiadna kresťanská cirkev zbaviť tohto zhubného nádoru v podobe dogiem je fakt na zaplakanie. Ak cirkevný hodnostári nezačnú úplne odznova v duchovnom skúmaní ďaleko to nedotiahnu. Jednoducho už logika nepustí, že tie koncily jednoducho nemohli poznať celú pravdu a mnohé len skomolili.

Pravé učenia vždy prichádzali zhora. Nie zdola tu od bežných ľudí, ktorí sa na niečom dohodli. Veď to ako keby cirkevní hodnostári dali Boha úplne bokom, že oni ho nepotrebujú, že oni si aj sami povymýšľajú ako to vlastne všetko funguje. Toto musí byť aj malému dieťaťu jasné, že závery cirkevných koncilov nemôžu byť pravé.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1367999x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie