Založ si blog

Cirkvi zotročujú milióny ľudí.

Je skutočne desivé pozorovať to čo vytvorili cirkevné koncily. Človeka sa až zmocní hrôza. Cirkevní hodnostári by sa mali triasť od strachu pred 1. Božím prikázaním a zároveň aj pred najväčším prikázaním čo aj Ježiš potvrdil: „Ja som Hospodin tvoj Boh, nebudeš mať iných bohov okrem mňa“. Koľko škody to už napáchalo.

Skúste sa na to čo sa deje pozrieť nezaujato akoby zboku. Mne osobne to pripadá, že kňazi, biskupi a pápeži milujú svoju cirkev viac ako Boha. Je to prekliate dedičstvo cirkevných koncilov. Ale realita je skutočne taká, že všetko ich konanie sa podriaďuje záverom minulých cirkevných koncilov. Dostali sa do pasce, sami tomu veria, že je to tak správne a že je to pravda. ALE vyzerá to, že je to celé mimo reality, len si vytvorili svoj cirkevný MATRIX.

Cesta pravdy, cesta skutočného veriaceho by mala byť iná. Skutočný veriaci by mal skúmať písma sväté – to jest priama reč Božia cez prorokov, Mojžiša a Ježiša. Skutočný veriaci by sa nemal dať ovplyvniť a zastrašiť nejakými pochybnými rozhodnutiami cirkevných koncilov. Verím tomu, že SVETLO aj v tomto postupne urobí poriadok, tak ako teraz vychádzajú najavo kadejaké ošklivosti ako zneužívanie detí cirkevnými hodnostármi, čo bolo v minulosti nepredstaviteľné.

A ja verím, že všetci čo to páchali dostanú spravodlivý trest. Žiadne odpustky im nepomôžu, žiadna cirkev ani žiadny pápež ich neochráni. Spravodlivosť Božia totiž nepozná korupciu a rodinkárstvo. Spravodlivosť Božia je dokonalá a dá každému podľa zásluh.

Trápil som sa nad tým, že od čias Ježišových nás Boh nechal ako siroty. Nebolo počuť hlas proroka, aby sme vedeli čo máme robiť ako žiť a ako funguje celé stvorenie. ALE Boh nás nenechal napospas nevedomosti či cirkevným koncilom. Predsa len na túto zem prišlo poznanie a svetlo. Je len na samotných ľuďoch či sa budú namáhať hľadať toto poznanie, či zo strachu pred cirkvami zostanú otroci cirkví.

Cirkvi využívajú aj ľudskú duchovnú lenivosť. Oni sa za vás aj pomodlia, oni za vás našli aj vysvetlenia ako funguje svet – oni proste urobia všetko za vás. Len zaplaťte nejaký poplatok a oni sa o všetko postarajú. Lenže každý človek sám má hľadať a prihovárať sa Bohu. Pýtať sa a pozorovať čo sa v jeho živote deje, čo sa deje okolo neho, aby nachádzal odpovede. Študovať písma a prežívať ich v realite bežného dňa.

Takto to má fungovať, nie ako to vymysleli cirkvi s cieľom získať čo najviac stúpencov, tým aj čo najväčšiu moc. Prestaňte sa klaňať cirkvám ľudia a pozdvihnite svoj zrak nahor k Bohu. Máte v sebe cit a ducha, vnímate aj ten vnútorný hlas vo vás. Zbavte sa cudzích názorov a začnite sami skúmať a hľadať – lebo v konečnom dôsledku ste každý zodpovedný sám za seba. Roztrhajte tie nedôstojné cirkevné dogmatické putá a staňte sa slobodnými v názoroch, staňte sa ľuďmi akými máte byť.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369298x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie