Založ si blog

Biblia vhodný darček pod stromček.

Ak by niekto náhodou chcel spoznať Boha alebo túži spoznať pravdu, Biblia by bola veľmi vhodným darčekom. O to viac, že vlastne o pár dní ideme oslavovať narodenie Ježiša Krista. Vypočuť si citácie z Biblie v chráme je pekné, ale ešte viac z toho môžeme mať, keď si to prečítame doma v kľude a môžeme nad tým aj porozmýšľať. O to viac, že teraz sa do kostola každý ani nedostane.

Ako prvému sa Stvoriteľ prihovoril Abrahámovi, neskôr jeho potomkom. Prostredníctvom Mojžiša dal svojmu ľudu zákon, podľa ktorého sa majú riadiť. Ďalej tu máme prorokov a nakoniec syna Božieho Ježiša a samozrejme pôsobenie jeho učeníkov.

Podľa mňa je to veľmi zaujímavé čítanie. Lebo ak niekto povie, že kde je Boh nech sa ukáže, tak práve v týchto písmach ho môžeme spoznávať. Môžeme zistiť čo vyžaduje, čo nám dáva ako vníma pravdu a spravodlivosť, klamstvo a podvody. Je pravda, že Stvoriteľ sa prihováral svojmu ľudu. Za to Židom navždy patrí česť a uznanie, že toho boli hodní. Ale zrejme Stvoriteľova vôľa nebola, že toto učenie má zostať uzatvorené len pre Židov. Dnes dokonca môžeme čerpať viac ako Židia, keďže oni sa pridŕžajú len Starého zákona a my máme k dispozícii aj Nový zákon od Ježiša. Čo je však to isté len povedané inou formou, ale povedané viac do hĺbky a povedané od toho ktorý je so Stvoriteľom jedno.

Niekto sa pýta kde je Boh? Ale ON sa veľakrát dal poznať svojmu ľudu a prostredníctvom prorokov a iných priamo hovoril k svojmu ľudu. Už to že existujú Židia = Jeho ľud, je nespochybniteľným dôkazom, že Boh existuje. Oni sú toho vlastne živým dôkazom, prostredníctvom nich sa vlastne Boh zjavil celému svetu. Pretože každý predsa vie, že Židia existujú, nie sú ukrytí niekde v podzemí. Starý zákon to sú aj historické fakty o kráľoch a vojnách, ktoré sa dajú porovnať s klasickými historickými zdrojmi.

Takže ak chcete spoznať Stvoriteľa ako rozmýšľa a cíti, podľa mňa štúdium
Biblie je na to veľmi dobrý spôsob. Sú tam aj rôzne ustanovenia o pokrmoch a správaní. Predovšetkým tie o správaní majú veľký význam, pretože sa jedná o našu dušu. Ak je niečo dobré dodržiavať pre Žida, tak určite to osoží každému inému človeku. Texty Biblie sú síce písané jazykom svojej doby, takže hodne starým jazykom, ale opisujú univerzálne javy a procesy, ktoré sú platné od počiatku stvorenia. Takže sa nemusíme báť, žeby snáď vyšli z módy.

Ani to nech vás neodradí, že sme už moderní ľudia a dnes sú objavené technológie, o ktorých sa našim predkom ani nesnívalo. Mne to tiež vŕtalo hlavou ako je to s tým technologickým pokrokom. Ale v jednej múdrej knihe som sa dočítal, že my len objavujeme to čo existuje. My tie zákony na ktorých veda funguje skutočne netvoríme. Len objavujeme to čo platí a využívame pre fungovanie najmodernejších prístrojov.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356264x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie