Založ si blog

Čo je vlastne hriech?

O hriechoch sa toho veľa nahovorilo a toto slovo sa používa aj v bežnej reči. Ale čo je vlastne hriech?

Podľa informácií, ktoré máme z Biblie by som za hriech označil všetko to keď ubližujeme iným ľuďom. Celé Desatoro je o tom, aby sme neubližovali iným ľuďom. Aby sme neklamali, nekradli, nezabíjali a nepodvádzali svojich partnerov-ky.

Hriech môže byť vnímaný aj v súvislosti s nami samotnými. Vnútorná nečistota môže byť považovaná za hriech. To je to čomu my nerozumieme, čo nevidíme. Ale vnútorná nečistota v podstate tiež spôsobuje utrpenie, ale nám samotným. Prirovnal by som to k tomu ak nejaký človek žije v špinavom prostredí a neumýva sa. Čo je dôsledok? Tento človek nepríjemne zapácha a čo je horšie veľmi ľahko môže dostať najrôznejšie choroby keďže všade okolo neho a na ňom je špina plná nebezpečných baktérií a bacilov. Naopak vnútorná čistota vytvára predpoklad napojiť sa na svetlé výšiny. Takto sa otvoríme naopak najrôznejším formám pomoci.

10 Božích prikázaní. Mnoho ľudí sa z toho desí, už to slovo prikázanie. Mnoho ľudí to vníma ako akúsi ťarchu, obmedzenie. Ale pozrime sa na to z iného uhla a zistíme aké absurdné je ľudské zmýšľanie. Boh dal Židom tieto prikázania, aby si navzájom neubližovali a vyzýval ich k vnútornej čistote, aby neubližovali sami sebe. Boh prejavil svoju vôľu a ukázal nám čo je správne a čo nesprávne. Ale ak Boh chce, aby sme si neubližovali navzájom ani sami sebe, potom tí čo nechcú tieto prikázania dodržiavať vlastne len ukazujú, že oni nemajú problém ubližovať svojim blížnym ani sebe samým.

A pri tomto nezabudnime na slávnu Ježišovu vetu: „čo sejete, to zožnete“. Takže ak niekto predsa len ubližuje druhým nezostane bez spravodlivého trestu. Takže takýto človek sa dostáva do špirály utrpenie. Aj Ježiš hovoril vysloboďte sa z otroctva hriechu. Takže akoby existoval nejaký zákon vo stvorení, ktorý každému vráti to čo dáva. Ak to tak je, bolo by to dokonalé. Dokonalé ako len Boh môže byť.

Keď o tom premýšľam je to krásne a maximálne spravodlivé, jednoducho úžasné. Teraz keď si predstavím niektorých ľudí ako konajú a zmýšľajú, tak ak platí čo sejete to zožnete, títo ľudia vyzerajú smiešne.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375926x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie