Založ si blog

Ateizmus a náboženské bludy vládnu svetu

Myslím si, že svet by mohol byť lepší a ľudia šťastnejší. Ale my sme svet, my ten svet formujeme my ho tvoríme. A robíme tak každý deň pretavujeme svoju vieru a ambície do každodennej reality.

Lenže aká je viera dneška? V drvivej väčšine sú ľudia ateisti alebo cirkevní veriaci. Ateista verí tomu, že nech robí čokoľvek a je dostatočne šikovný nemusí niesť následky, jednoducho že sa im môže vyhnúť. Podobne je na tom cirkevný veriaci. Ten keď aj urobí nejaké zlé veci, verí tomu, že mu stačí nejaký cirkevný obrad, pár otčenášov a zdravasov prípadne trocha svätenej vody a akoby švihom čarovného prútika sú jeho prešlapy zahladené.

Ateisti a cirkevní veriaci tvoria absolútnu väčšinu našej spoločnosti. Obidve skupiny veria, že sa môžu vyhnúť spravodlivému trestu. Tak sa nečudujme, že vo svojom vnútri cítime, že tento svet by mohol byť lepší, že by mohol fungovať inak a my by sme mohli byť oveľa šťastnejší, nemusel by byť ani jeden človek bez domova či perspektívy.

Na tento svet prišlo aj učenie, ktoré hovorí, že to čo je dnes je len absolútna spravodlivosť a dôsledok našich minulých životov. A že už dnes tvoríme svoju budúcnosť, ktorá však pozor nekončí pozemskou smrťou. Mnohí si myslia, že keď ukončia svoj život je po všetkom. Ale toto nové učenie hovorí, že aj po pozemskej smrti budeme donútení žať následky svojho terajšieho života tie dobré aj tie zlé.

Podľa tejto teórie by sa kadejakí podvodníci, zlodeji, príživníci, násilníci či dokonca vrahovia javili ako úplní blázni. Ale dnes tomu tak nie je. Ak má niekto peniaze a moc je dokonca ešte veľaváženým občanom.

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

India, vlaky

Zrážka dvoch vlakov v Indii si vyžiadala najmenej 13 mŕtvych

17.06.2024 15:28

Pri zrážke osobného a nákladného vlaku sa zranilo 30 ľudí.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 579
Celková čítanosť: 1408075x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie