Priama voľba generálneho prokurátora a šéfa polície

Z parlamentu sa stala nechutná tržnica, kde sa kupčí s tým kto za čo zahlasuje alebo nezahlasuje. Niekedy mi tiež NR SR pripadá viac ako divadlo plné hercov ako zbor najschopnejších ktorí vedú náš národ a hlavne zodpovedne nás zastupujú.

 

Pamätám si ešte tie cirkusy keď parlament nevedel zvoliť prezidenta, tak sa rozhodli že bude priama voľba prezidenta. Uvedomte si ľudia čo sa vlastne stalo. Poslanci len vrátili kompetenciu alebo zastupovacie právo vo veci voľby prezidenta naspäť občanom a funguje to oveľa efektívnejšie.

 

Pýtam sa prečo by sme si nemohli takto vziať naspäť svoje kompetencie v otázke voľby šéfa polície a generálneho prokurátora? Nemuseli by sme sa aspoň pozerať na tie nechutné handlovačky a kupovačky hlasov. A keď nakoniec ešte zistíme že mafia keď dobre zaplatí alebo vplyvní oligarchovia si vlastne oni volia generálneho prokurátora, ktorý sa dá podplatiť alebo zastrašiť či vydierať tak nie je o čom.

 

Myslím si, že keby sme nastavili mechanizmus že zároveň s prezidentskými voľbymi by sa konala aj voľba generálneho prokurátora a šéfa polície, len by sme na tom získali. Dostali by sme možnosť zvoliť do funkcie človeka čo najviac oddaného práci pre spoločnosť – t.j. opak dnešného kupovania.   Aj keby mali 20 tisícové platy verím tomu, že by sa nám to oplatilo, keby išli po krku každému bez rozdielu.

 

Títo nami zvolení funkcionári by účty opäť skladali nám. Došlo by k tomu, že najlepší policajt by nebol ten čo sa dá kúpiť alebo dokáže určité veci nevidieť, ale najlepší policajt by bol ten čo si nekompromisne a poctivo plní svoje povinnosti. Ak totiž šéfovia polície a prokuratúry nie sú tí správni ľudia ďaleko sa nedostaneme. Veď kto už pôjde proti svojmu nadriadenému?

 

 

Pomáhať niekomu robí radosť.

20.10.2024

Podľa mňa skutočne keď si odmyslíme kadejakých darebákov a podvodníkov pomáhať robí radosť. Predstavte si niekoho, kto si zo svojej pozície nevie s niečím rady a vy máte možnosť mu pomôcť a stojí vás to len trochu námahy alebo ochoty. Keď takémuto človeku pomôžete raduje sa on, ale nejako prirodzene to vyvoláva pocit radosti aj vo vás. Takto je to podľa mňa [...]

Reklamné banery na blogu Pravdy.

16.10.2024

Najnovšie už reklamné banery po boku zasahujú až do článkov. Mne sa to už zdá cez čiaru. Je problém tie články vôbec čítať, kvôli agresívnej reklame. Chcem sa spýtať aký máte vy na to názor ostatní blogeri a čitatelia.

Neváhajme pomáhať.

14.10.2024

Je to totiž základný predpoklad, aby pomoc mohla prísť aj k nám samotným. Mne to pripadá tak, že aj keď by sme boli najčistejší človek na svete, keď chceme byť v niečom úspešní musíme splniť určité podmienky. Keď chceme byť úspešní v určitom odbore musíme si svoju prácu urobiť naozaj na vysokej úrovni. Je to tiež akýsi zákon alebo len úplne prirodzený [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 621
Celková čítanosť: 1505170x
Priemerná čítanosť článkov: 2424x

Autor blogu

Kategórie