Založ si blog

Koľko ľudí poznáte s úplným vedením?

Zoberme si len naše malé Slovensko. Mne to pripadá že aj v našej krajine sa nájde mnoho ľudí s absolútnymi vedomosťami. Problém je však v tom, že oni sa len tak správajú akoby mali úplné vedomosti. Keď robí niekto niečo čo je v rozpore s ich tvrdeniami tak ho s patričnou dávkou opovrhnutia vysmejú, či inak odsudzujú a považujú za hlúpeho. Budem skutočne rád ak mi pod článok napíšete koľko takýchto ľudí poznáte. Pretože takýchto ľudí je podľa mňa veľa.

Oni sú akýmisi mienkotvorcami a sú to oni ktorí dnešný svet utvorili a udržiavajú ho v stave akým je. To že je tento svet nedokonalý je jasné pretože aj ľudia, ktorí ho vytvorili sú nedokonalí. Najväčší problém vidím v tom, že ak si niekto myslí že má absolútnu pravdu ešte automaticky neznamená že tú pravdu skutočne má. Pravda je podľa mňa niečo čo musíme objavovať a skúmať a po dlhodobom poctivom skúmaní sa k nej môžeme priblížiť. Človek zrejme nikdy nepojme do seba všetku pravdu a všetko vedenie.

Čo najviac ničí tento svet? Podľa mňa vraždenie a iné zverstvá v mene Alaha, považovanie cirkevných dogiem za absolútnu neotrasiteľnú pravdu, a dennodenné porušovanie 10 Božích prikázaní. Toto všetko robia ľudia ktorí si myslia, že majú absolútnu neomylnú pravdu. A ako sa vraví múdremu je ťažko radiť. Veď načo by už niekto, kto má v sebe absolútnu pravdu sa nechal poučovať. Veď to je nehoráznosť, urážka.

Myslíte si, že prorok Mohamed sa teší že moslimovia sa rozdelili na sunitov a šítov a navzájom sa vraždia? Pritom jedni aj druhí si myslia, že majú absolútnu pravdu. Ale ako môžu mať obidve proti sebe stojace skupiny pravdu?  Ďalej Ježiš povedal: „ešte mnoho vám mám povedať ale teraz neznesiete.“ A čuduj sa svete cirkev za 2000 rokov objavila aj sama absolútnu pravdu. To znamená, že v čase jej najväčšieho rozmachu tu mal byť raj na zemi. Ale očividne nebol.

Ďalej je to obrovská väčšina v našom národe, ktorá neverí v Boha ani v existenciu duše. Oni Boha nevideli a ani dušu, tak nech im nikto nerozpráva rozprávky na dobrú noc. A načo by takíto ľudia dodržiavali 10 Božích prikázaní, Boha ktorý neexistuje? Takýchto ľudí je drvivá väčšina, oni potom významným spôsobom tvoria charakter nášho národa. Dennodenne sa berie Božie meno nadarmo dokonca ako nadávka, dennodenne sa kradne, vydáva sa krivé svedectvo – čiže klame, dennodenne sa cudzoloží – prostitúcia je dnes už legálny biznis a ľudia túžia po cudzom majetku.

Tak potom čo my chceme Slováci? Pred Izraelom sa triasli slávne kmene kým boli vo vôli Božej. Ale akonáhle porušovali Boží zákon a žili zle prišli na nich rôzne pohromy. Z toho je očividné že u Boha niet korupcie, zákony platia rovnako pre každého.

Viete si vôbec predstaviť že by ste žili v krajine kde by sa dodržiavalo 10 Božích prikázaní? Podľa mňa si to väčšina ľudí nevie predstaviť. Jedine silná vláda by mohla urobiť poriadok aj to len do určitej miery. Medziľudské vzťahy to už je individuálna zodpovednosť každého občana. Každé individuálne zlyhanie, či už vo forme nátlaku, agresie, korupcie, vraždenia, klamania a cudzoložstva je len krivením toho ideálneho. Takže čím viac individuálnych zlyhaní v našej krajine máme, tým sme ďalej od ideálneho života. Táto úmera podľa mňa spoľahlivo platí.

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375910x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie