Založ si blog

Vážený pán predseda SNS Danko

Dosť ma vyrušujú výroky predsedu SNS Andreja Danka. Chce znižovať dane podnikateľom, zároveň chce zvyšovať investície do dialnic a železníc. Uvedomuje si pán Danko, že dane sú príjmom štátneho rozpočtu? Skadiaľ zobrať chýbajúce peniaze? Štát by mohol zvýšiť dane obyčajným ľuďom alebo zvýšiť DPH, či spotrebné dane, to jest zvýšiť ceny tovarov, služieb aj potravín. Alebo zdaniť Marťanov? Ak nie tak ostáva už len zvyšovanie štátneho dlhu, čo pán Danko aj otvorene naznačil, že vyrovnaný rozpočet nemá byť fetišom.

S týmto ja nesúhlasím, myslím si, že by sme mali míňať len toľko koľko máme. Úver na konkrétny investičný dôležitý projekt má zmysel ako napr. dialnice. Ale problém je, že Slovensko je už dosť zadĺžené. Preto nechápem, prečo chce zároveň pán Danko aj znižovať dane PO, to jest znižovať príjmy štátu. Dnes máme 5% nezamestnanosť, toto by malo význam keby sme mali 10% nezamestnanosť a potrebovali  akútne prilákať investorov. Myslím si, že štát môže aj inak pomáhať podnikateľom nielen znižovaním daní.

Pozrime sa na životnú úroveň úspešných podnikateľov a obyčajných zamestnancov. Bežní zamestnanci často živoria a musia si mnohé odopierať. Naproti tomu úspešní podnikatelia si žijú v prepychu, preto skutočne nerozumiem prečo sa majú dane znižovať im. To že im zostane viac peňazí automaticky neznamená, že všetky tieto peniaze investujú do svojich firiem a že zamestnajú viac ľudí. A keby aj tak ktorých ľudí, keď na západnom Slovensku už nemá kto pomaly robiť.

Nebolo by lepšie dať daňové úľavy napr. mladým rodinám? Tie zápasia o prežitie hlavne keď pracuje len jeden z rodičov, kým sa matka stará o dieťa. Paušálne zníženie daní pre podnikateľov môže mať aj ten efekt, že si veľkú časť ušetrených peňazí jednoducho nechajú a budú ich držať niekde na švajčiarskych kontách. Naproti tomu viac peňazí pre rodiny môže ekonomike pomôcť viac, pretože títo ľudia si viac dovolia a pomôžu naštartovať rôzne služby, turizmus či domácu spotrebu.

Skôr sa mi zdá lepšie podporovať výnimočné slovenské firmy, ktoré majú veľký potenciál. Ako napr. spomínanú firmu Tachyum na výrobu prelomových čipov. Ale tu sa zase pán Danko stavia na odpor. Ja sa pýtam ako sa Slovensko môže stať bohatou krajinou? Podľa mňa vtedy keď tu vzniknú firmy s vysokou pridanou hodnotou, čo sú napr. tie vedecko-výskumné firmy a keď štát bude efektívne hospodáriť s príjmami. Preto nerozumiem pánovi Dankovi, to čo má v pláne si vzájomne odporuje.

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356155x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie