Založ si blog

Zlé zmierňujme a dobré podporujme

Tento princíp je podľa mňa cestou k spoločnosti v ktorej by sa žilo lepšie. Bude to však dlhá cesta a záleží koľko ľudí si tento princíp osvojí.

Tento princíp pritom môžeme uplatniť aj na samých seba, veď každý máme v sebe lepšie stránky ktoré by sme mali v sebe rozvíjať, ale aj horšie vlastnosti, ktoré by sme naopak mali pomaly utlmovať, postupne sa ich zbavovať. Myslím si, že takýto postoj z nás postupne urobí lepších ľudí a pôsobením karmického zákona nám prinesie veľa úžitku. Keď dobré budeme dávať, dobré sa nám bude aj vracať.

Každý žijeme v nejakých kolektívoch, či už v súkromnom živote alebo v pracovnom. V týchto kolektívoch pritom vznikajú konflikty a dochádza k slovnému ubližovaniu. Ak je niekto pri takejto hádke alebo ubližovaní môže buď ako sa vraví liať benzín do ohňa alebo byť neutrálny alebo sa snažiť umierniť agresora. Ja myslím, že by bolo dobré trochu upokojovať situáciu. Keď by sa aj viacerí ľudia v kolektíve k tomuto pridali a všetko podpichávanie by bolo  v rámci srandy a títo ľudia by sa snažili k sebe správať ohľaduplnejšie, postupne by sa v takomto kolektíve rozhostila priateľská a pohodová nálada.

Potom ak by bolo viac takýchto kolektívov, kde by si ľudia osvojili takéto správanie zmenil by sa charakter mesta, okresu, kraja či celého štátu, čo by sme už reálne pocítili a došlo by k zmene spoločnosti. Princíp zmenšovať to zlé a podporovať to dobré by si mohli osvojiť aj politici, či vláda.  Taktiež sa dá uplatniť aj v medzinárodných vzťahoch. Jednoducho čo je prospešné v malom (kolektíve), malo by byť rovnako prospešné aj vo veľkom.

Pritom však musí byť prítomná spravodlivosť a poriadok. A to či už v podobe firemných pravidiel, morálnych pravidiel, spoločenských pravidiel alebo priamo súdov. Jednoducho tí, čo urobia niečo zlé alebo porušia nejaké pravidlá musia niesť aj nejakú formu trestu, bez toho nie je možné udržať poriadok.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376294x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie