Založ si blog

Váha duše

Hoci veľa ľudí ani neverí, že nejaká duša vôbec existuje, Abd-ru-shin píše dokonca o tom, že každá duša má svoju hmotnosť. Čistejšie duše by mali byť éterickejšie – ľahšie a tie špinavšie, temnejšie duše by mali byť ťažšie. Hrubohmotné, pozemské telo pôsobí ako hradba a preto tu  na zemi môžu vedľa seba žiť ľudia s dušami rôznej čistoty.

V záhrobnom svete už vraj také niečo nie je možné. Po odložení pozemského tela na dušu pôsobí zákon tiaže. Ten istý zákon tiaže, ktorý pozorujeme tu v našom pozemskom svete. Napr. železo dáte do vody tak klesá, ak dáte do vody korok ten naopak stúpa nahor. Toto isté sa má diať aj s našimi dušami po pozemskej smrti. Každá duša buď klesá alebo stúpa až do úrovne rovnakej hustoty a žije s dušami, ktoré sú podobné.

Tento zákon tiaže pôsobí nepodplatiteľne a neomylne a poznáme ho z fyziky. Duše sú tu v záhrobí viac chránené, pretože prichádzajú do styku len s podobnými dušami. Tých odstupňovaní bude zrejme veľa a temnejšie – ťažšie duše sa nevedia dostať do ľahších úrovní jedine tak, že sa sami stanú ľahšími.

Čistejšie duše zase prebývajú spolu s podobne čistými a už nezažívajú toľko utrpenia, ale skôr viac radosti. Pretože tu im nemá kto až tak veľmi ubližovať, okrádať ich a celkovo robiť im zle. Cieľom pre každého ľudského ducha by mal byť však raj – duchovná ríša, ktorá je večná a smrť tu nemá moc. Toto je náš skutočný domov, z ktorého sme kedysi vyšli ako nevedomé duchovné zárodky a teraz by sme sa tam mali vrátiť ako seba vedomé a zodpovedné bytosti.

Lenže aby sme sa domov do duchovnej ríše mohli vrátiť, musíme sa stať natoľko čistými – duchom ľahkými, aby nás to vynieslo nahor kde táto duchovná ríša leží. Ona nemôže prísť za nami, pretože v štruktúre stvorenia leží presne tam kde svojou tiažou – hmotnosťou patrí. „Prekvapivo“ nám do duchovnej ríše nepomôžu ani úplatky, známosti, zastrašovanie, vraždenie ani obrovské množstvo modlitieb. Jediná cesta ako sa tam dostať je stať sa lepším a čistejším človekom, ktorého duša je natoľko jemná, že ju zákon tiaže vynesie až sem nahor. Takže je v tom absolútna spravodlivosť.

 

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355439x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie