Založ si blog

Veda, viera a rozum nemôžu byť v rozpore

 

 

Dnes je všeobecná mienka, že tieto 3 atribúty nejdú dokopy, že sa vzájomne vylučujú. Vďaka svetlu – poznaniu, ktoré do tohto chaosu priniesol Abd-ru-shin si však nemyslím, že je to tak. Poďme si podrobnejšie rozobrať tieto 3 oblasti.

 

Veda skúma pohyby planét vo vesmíre ich vznik a zánik, takisto vývoj života na zemi a dospela k skvelým zisteniam podložených argumentami. Ale to čo skúma je hmotné už Ježiš hovoril, že v tele sa ukrýva duša, Abd-ru-shin o tom hovorí podrobnejšie. Veď veda a viera sa tým pádom vôbec nemusia vylučovať, len treba nájsť prepojenie telo – duša tomu sa málo venujeme. To, že sa rozvíja veda je dobre lebo sa rozvíja poznanie a poznanie je svetlo, nevedomosť je temnota, kde sa darí kadejakým neduhom. Takisto už dnes vieme, že hmotné predmety sú tvorené malými pohyblivými časticami atómami – čiže možno povedať energiou. A energia musí odniekiaľ prichádzať, jej zdroj môže byť kľudne aj Boh.

 

Veriaci by zase nemal zaslepene veriť hocičomu, ale podrobiť svoju vieru reálnym zákonitostiam a logike. Veriť v niečo nezmyselné nemá úžitok a zmysel. Abd-ru-shin hovorí, že slepá viera nič neosoží. A dodáva k tomu vysvetlenia, že všetko vo stvorení každý človek a každá činnosť sú podrobené neochvejným zákonitostiam, „zázraky“ nevinímajúc ani Lazárove zmŕtvychvstanie. Veď aj dnes sú prípady kedy sa človek preberie z klinickej smrti po 2 aj 3 dňoch. Ak spojenie duše a tela ešte nebolo úplne pretrhnuté je možný návrat duše do tela. Aj keď Ježiš liečil chorých muselo to podliehať platným zákonitostiam. Liečený si musí niečo vnútorne prežiť, zlepšiť sa, otvoriť sa svetlu potom ho môže viera uzdraviť. Aj dnes sú liečitelia nemyslím podvodníkov, ktorí vedia pomôcť energiou, akurát, že Ježiš disponoval oveľa silnejšou energiou, takže to na nás pôsobilo ako zázrak.

 

Rozum. Má byť dobrým sluhom ale nie zlým pánom. Človek sa má dobre starať o svoje telo aj o svoj majetok. Má byť dobrým hospodárom. Mylne tu vznikla predstava, že keď sa chce niekto páčiť Bohu musí rozdať svoj majetok a pobehovať za ľuďmi a všemožne im pomáhať. Som šťastný, že nás Abd-ru-shin vyslobodil z tohto bludu lebo veľa škody to spôsobilo. Telo je ako chrám duše a máme sa oň starať, avšak nezabúdajme, že telo je z prachu zeme a duša žije aj naďalej.

 

Takisto majetok. Ježiš nepovedal Jozefovi z Arimatie, aby rozdal svoj majetok. Povedal mu len nechaj svojich poddaných prichádzať k Bohu (modliť sa). Jednému povedal rozdaj majetok a nasleduj ma, ale bolo to individuálne mienené len pre neho nie všeobecne. Majetok je totiž našou oporou a ochranou tu na zemi. Žobraví mnísi to je niečo nedôstojné. Každý by mal používať svoje schopnosti – talent na to aby si mohol zarobiť na svoje živobytie, pritom však kľudne môže uctievať Boha a ďakovať mu. Veď nič nie je zadarmo ani jedlo ani bývanie. Abd-ru-shin hovorí, že príjmanie a dávanie má byť v rovnováhe ako v podvojnom účtovníctve. Jednoducho, že keď niečo prijmem patrí sa na oplátku niečo adekvátne dať naspäť.

 

Skutočne veda, viera a rozum nemusia byť v rozpore. Zbytočne sa škatuľkujeme na veriacich či neveriacich aj tak podliehame tým istým zákonitostiam a v tom je spravodlivosť. Ale mali by sme skúmať, bádať, objavovať to áno a logicky argumentovať to je správna cesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375068x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie