Založ si blog

Nejde o Boha ani cirkev ale o naše duše

Vyzerá to tak, že celé dianie okolo viery sa zle chápe. Ak existuje Boh nie je nijako od nás závislý a pokojne by nás mohol nechať bez pomoci nech prežijú len tí čo si to zaslúžia. Takisto cirkvi ich vplyv, počet stúpencov a rôzne ich odlišnosti ani chyby nás nemusia zaujímať. Lebo každý člen cirkvi je podrobený tým istým zákonom ako my a nesie svoju vlastnú osobnú zodpovednosť. To čo je však najpodstatnejšie okolo viery a uniká nám je to že nám hrozí duchovná smrť, jednoducho strata existencie. Všimnite si, že o tom je to celé upozorňovanie zo strany Boha.

 

Ľudia sa so všetkou horlivosťou zaujímajú o všetko možné, ale len málokto venuje aspoň trochu námahy na duchovné skúmanie. Drvivá väčšina radšej túto tému obíde ako nepríjemnú alebo ako  stratu času. Pritom je tu dnes k dispozícii aj Posolstvo od Abd-ru-shina, ktorý bol Ježišom sľúbený zázračnný Radca. V diele Vo svetle pravdy odpovedá na všetky otázky ktoré by nás mohli zaujímať. Vysvetľuje, že podľa toho akým prúdom sa otvoríme budeme buď stúpať nahor alebo môžeme byť strhnutí nadol do rozkladu.

 

Nejde tu teda o to ako často navštevujeme kostol, aké dávame príspevky, ako často sa modlíme, či sme veriaci alebo ateisti. Smerodajné je to aké je naše vnútro, to ako myslíme, cítime, hovoríme a konáme. Či túžime po niečom peknom a čistom alebo pod zámienkou čohokoľvek rozsievame utrpenie a skazu. Dôležité je to či sa príliš upíname len na túto zem alebo vzhliadame aj k výšinám, k svetlým ideálom. Táto zem a všetko hmotné je totiž podrobené nutnému rozkladu, ktorý vidíme všade okolo seba. Naša duša je však z materiálu ktorý môže rozkladu odolať. Ale to by sme sa museli odpútať od toho hmotného čo rozkladu podlieha a pripraviť sa na stúpanie do duchovných oblastí, kde už rozklad nefunguje a kde je večný život.

 

Chcel som len upozorniť, že o tomto je celé náboženstvo a všetky Božie posolstvá vrátane Ježišovho. Abd-ru-shin to takto vysvetľuje. Nejde o to koľko peňazí cirkvi dáme, aké veľké chrámy vystaváme a ako dlho v nich budeme vysedávať. Počíta sa len to akí skutočne sme a samočinné zákony nás pozdvihnú alebo rozdrvia. Byť na vašom mieste tak by som tak kľudne nespával. Lebo po pozemskej smrti bude každá duša podrobená Zákonu tiaže, ľahšia duša bude nutne stúpať nahor a ťažšia klesať nadol. Tam niet žiadnej protekcie, korupcie, výnimiek ani výhovoriek. Nepomôže povedať nevedel som lebo tak ako to vidíme tu na zemi, že ľahké predmety stúpajú nahor a tie ťažké klesajú tak to zrejme bude aj s našimi dušami a nikto nie je z toho vyňatý.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370661x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie