Založ si blog

Cirkev a Boh nie sú jedno

Veľmi nás to zvádza stotožňovať cirkev a Boha alebo myslieť si, že cirkev koná Božiu vôľu. Lenže vyzerá to že to tak celkom nie je. Pozrime sa na to podrobnejšie. Boh je vysoko nad nami stvoril všetky svety a bytosti. Naproti tomu cirkvi tvoria ľudia, ktorí sa snažia nasledovať Božieho posla Ježiša, Budhu, Mohameda atď. Oni sa snažia napĺňať Božiu vôľu, ale vždy sú to len omylní ľudia s chybami, takí istí ako my, takže ich úspešnosť bude asi taká ako naša keď sa o niečo snažíme.

 

O to horšie je to keď sa za neomylných vydávajú. Lepšie by bolo keby v nejakej spornej veci radšej povedali nevieme alebo nie sme si istí, lebo by to bola pravda. Nemuseli by si mnohé   potom domyslieť a vymyslieť. Takisto je otázne spojenie s Bohom. Napríklad vtedajšia židovská cirkev keby bola taká dokonalá nebolo by treba prorokov cez ktorých Boh priamo hovoril a karhal aj ich. Nikdy by ani nemohli Ježiša syna Božieho obviniť z bohorúhačstva. Je to úplná absurdnosť, kde jasne vidno ako boli ich predstavy o Mesiášovi vzdialené od reality.

 

Takisto je množstvo cirkví ktoré nehovoria rovnoko. Ešte horšie však je, že jedna cirkev dokáže voči druhej útočiť. Pritom vzišli z jedného Boha v ktorého aj veria. Ďalej cirkev nedovoľuje svojim kňazom povedať svoj názor viď príklad Bezák. Nevedia si urobiť poriadok vo svojich radoch a všetko sa zametá pod koberec. Nepripadá mi to byť vôľa Božia. Pritom Ježiš karhal aj vtedajšiu cirkev, že by to dnes bolo inak? Katolícka cirkev zakazuje svojim kňazom ženiť sa hoci to Boh od nich nikdy nežiadal. Hovoria že všetko čo schválili ich predchodcovia na konciloch je nemenná pravda. Tomuto ja neverím a myslím, že je to dôvod úpadku cirkvi. Keby vedci takto zmýšľali kam by to dotiahli?

 

Cirkev neočakávala príchod Radcu, ktorého nám Ježiš sľúbil a až on nás mal uviesť do všetkej pravdy. Majú to napísané v Biblii ale ignorujú to. Radca tu už bol napísal dielo Vo svetle pravdy kde všetko vysvetľuje, ale cirkev nečerpá z tohto Posolsva. Ak je však to Posolstvo pravé kope si tým cirkev vlastný hrob. Svet bez cirkvi môže existovať (chodili by do práce ako my), ale bez Boha by zanikol. Každý sám by mal hľadať Boha nie cez prostredníka – cirkev. Treba povedať aj to, že cirkev urobila aj veľa dobrého (sirotince, chudobince) ovplyvnila charakter našej spoločnosti, ale nikto ani cirkev sa nemôže priečiť Bohu a pravde bez následkov. Pravda prevalcuje všetko, čo jej stojí v ceste a čas ukáže skutočnú pravdu.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371082x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie