Založ si blog

Celibát

Katolíckou cirkvou zmietajú pedofilné a homosexuálne škandály a pritom už apoštol Pavol bol proti celibátu. Myslíte si, že žartujem? Tak si otvorte Bibliu pri konci Prvý list Timoteovi a uvidíte to na vlastné oči. Tu na strane 220 výslovne a jasne poučuje Timotea aký má byť biskup a hovorí mu, aby sa vyvaroval bludných a falošných učiteľov, ktorí zabraňujú  ženiť sa, a prikazujú zdržiavať sa pokrmov. „Veď všetko čo Boh stvoril je dobré a nič nie je na zavrhnutie“ – píše.

Str. 219 „Biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, striezlivý, rozumný, slušný, pohostinný, …  Ďalej „Má si dobre spravovať dom a deti udržiavať v poddanosti so všetkou dôstojnosťou“. Takže z toho vyplýva, že kňazi môžu mať ženy a deti ako ostatní ľudia. Apoštol Peter a Pavol boli zakladateľmi cirkvi, dá sa povedať a hlavne boli súčastníkmi Ježiša Krista, ktorý bol v priamom spojení s Bohom. Sami vidíme ako sa možno vplyvom času a okolností odkloniť od pravej cesty a urobiť totálny obrat. Čo vymysleli koncily, účelové rozhodnutia svetskej či cirkevnej moci a urobili z toho napokon nemenné dogmy. Sami vidíme aj ten úžitok aký dogmy môžu priniesť.

Celibát – nejdem pátrať kedy a prečo tento skvelý vynález rímsko-katolíckej cirkvi vznikol, ale chcem sa prihovoriť za to, aby tento zhubný nádor spoločnosti bol odstránený. Pedofilné a homosexuálne škandály zmietajú RKC a poburujú celý svet, ubližuje sa čistým detským dušiam a znevažuje sa týmto spôsobom samotný Vznešený Boh Tvorca. V tejto súvislosti chcem upozorniť na to, že cirkev dneška nemožno stotožňovať s Bohom. Spomeňme si tiež, ako vystupoval Ježiš voči farizejom a zákonníkom. Sľuboval im imunitu a beztrestnosť, či akúsi zhovievavosť? Nie, ale naopak dosť tvrdo ich karhal a vystríhal pred zlým konaním a následkami. Tak nebojme sa v tomto nasledovať Ježiša a brať cirkevných hodnostárov na zodpovednosť. To je pravá láska a pomoc pre nich, nie zametať škandály pod koberec.

Čas ukáže, či táto obria skostnatená štruktúra dokáže zmeniť svoje rozhodnutie z minulosti a zrušiť celibát. Ale čo je horšie urážka tých čo to zaviedli alebo utrpenie detí ale aj samotných kňazov, ktorí milujú Boha ale musia takto nezmyselne trpieť alebo zrušiť blud z minulosti? Veď každý máme v sebe pohlavné pudy a kto ich do nás vložil ak nie Boh? Vyzerá to, že pohlavná zdržanlivosť skutočne duchu nič neprospieva a stojí nás len zbytočné sily potláčať túto ohromnú prírodnú silu príťažlivosti muža a ženy.

Pri potláčaní prirodzených pudov vznikajú neprirodzené deviácie akými sú pedofília a homosexualita, čo má pre takto postihnutých ľudí veľmi neblahé následky a sú tiež traumou pre spoločnosť. Toto dianie sa týka celého sveta a neobchádza ani Slovensko, viď teraz aktuálne nitriansky kňaz. Preto vzchopme sa a povedzme nie celibátu, ozdravme svoju spoločnosť nech prekvitá šťastím a pravou láskou. Nech sa nič nezametá pod koberec lebo tým sa vina len zväčšuje. Radšej treba riadne všetko prešetriť a toho čo sa to týka poslať na liečenie, aby sa mohol svojej úchylky postupne snáď zbaviť a žiť normálny život.

Prvý list Timoteovi, Biblia str. 220, 4.kap. ešte raz vyzývam prečítajme si to, stojí to za to. Slováci preberme sa z malátnosti a letargie, odhoďme otupenú myseľ a plášť otroctva. Buďme sebavedomým národom s vlastným názorom a konaním,  takto sa môže stať z bedárov dokonca svetlý príklad pre celý svet. Ale to sa stane len vtedy ak otvoríme svoju myseľ a srdce, budeme odstraňovať neduhy z našej spoločnosti budeme chrániť prírodu a dokážeme niečo krásne a dobré vytvoriť, vtedy nás aj Boh požehná. Lebo požehnania a aj všetok život pochádzajú nie od cirkvi, ale od Boha, na to nezabúdajme.

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375721x
Priemerná čítanosť článkov: 2426x

Autor blogu

Kategórie