Založ si blog

Odkiaľ pochádza život?

            Prastará otázka ktorá zamestnáva ľudstvo. Podľa môjho názoru existujú 3 hlavné myšlienkové prúdy s množstvom odtieňov vo vnútri. Po prvé sme ako najúspešnejší druh dielom evolúcie bez cudzieho vplyvu a môžeme si robiť čo chceme. Po druhé našu evolúciu započala alebo ovplyvňovala vyššia mimozemská inteligencia. Alebo po tretie platí stará známa náboženská teória, že Boh je zdrojom života.

            Ktorá z teórií je správna? Je tu rôznosť názorov, ale netreba sa hádať ani vzájomne osočovať namiesto toho stačí nezaujato skúmať. Pravda aj o tejto otázke jednoducho existuje aj keď ju my teraz ešte nepoznáme, časom sa stane zrejmá aj nám, to je fakt.  Kedysi si ľudia mysleli, že zem je plochá a planéty obiehajú okolo nej, za iné nové názory boli ich predstavitelia prenasledovaní a trestaní. Dnes je každému jasné, že zem je guľatá a obieha okolo slnka. Dnešná technika nám na to poskytuje nezvratné dôkazy. Takže zoberme si z toho poučenie nemá význam vzájomne si ubližovať a treba byť otvorený aj novým netradičným vysvetleniam, ktoré nás v konečnom dôsledku môžu obohatiť a priviesť k poznaniu.

            Kam tým smerujem? Dnes veda valcuje náboženstvo a vysvetlenie o zrode života podávané cirkvou sa zdá byť absurdné. Lenže sú tu nové skutočnosti, ktoré cirkev jednoducho odmietla, pričom sa tieto nové náboženské teórie s vedou zhodujú, prelínajú a vzájomne dopĺňajú. Už len toto samotné je dosť závažné nato, aby sa to náležite preskúmalo, aspoň pre tých nebojácnych zvedavcov čo hľadajú pravdu.

            Som veriaci, tak to cítim, ale v tom všetkom panuje taký zmätok, že sa ani nečudujem, že to mnohých odrádza a nenachádzajú v tom zmysel. Pričom sú tu nové teórie prezentované napr. Steinpachom, Vollmanom, Abd-ru-shinom, Ch. Vaseyom, Heumerom, E. Caycem, Chicom Xavierom a inými. Tieto hovoria o tom, že Boh je zdrojom života a neustále ho obnovuje a my ľudia  sme podrobení spätným účinkom svojho konania. Potvrdenie nájdeme aj v Biblii, kde stojí: “Ja som alfa i omega, prvý aj posledný“ a „čo zasejete, to zožnete“.

            Takže žiadna ľubovôľa Boha, ale dokonalá spravodlivosť. Tieto nové teórie potvrdzujú aj reinkarnáciu, hoci ju cirkev odmieta. Samotná reinkarnácia má veľký zmysel a logiku, dopĺňa celkový obraz a spája nás s východnými náboženstvami. Hovorí sa o tom, že nič nie je dielom náhody ani to do akej rodiny do akých podmienok sa narodíme, všetko sú to následky nášho predošlého konania. Takisto Buddha, Zoroaster, Krišna, Lao´c, Mohamed mohli byť pravými Božími poslami pre ľudí v danej dobe a danom regióne.

            Ak sme teda schopný odhodiť dogmy a predsudky pred očami sa nám ukáže celkom zaujímavý nový obraz, ktorý má zmysel aj logiku …          

 

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355386x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie