Založ si blog

Odkiaľ pochádza život?

            Prastará otázka ktorá zamestnáva ľudstvo. Podľa môjho názoru existujú 3 hlavné myšlienkové prúdy s množstvom odtieňov vo vnútri. Po prvé sme ako najúspešnejší druh dielom evolúcie bez cudzieho vplyvu a môžeme si robiť čo chceme. Po druhé našu evolúciu započala alebo ovplyvňovala vyššia mimozemská inteligencia. Alebo po tretie platí stará známa náboženská teória, že Boh je zdrojom života.

            Ktorá z teórií je správna? Je tu rôznosť názorov, ale netreba sa hádať ani vzájomne osočovať namiesto toho stačí nezaujato skúmať. Pravda aj o tejto otázke jednoducho existuje aj keď ju my teraz ešte nepoznáme, časom sa stane zrejmá aj nám, to je fakt.  Kedysi si ľudia mysleli, že zem je plochá a planéty obiehajú okolo nej, za iné nové názory boli ich predstavitelia prenasledovaní a trestaní. Dnes je každému jasné, že zem je guľatá a obieha okolo slnka. Dnešná technika nám na to poskytuje nezvratné dôkazy. Takže zoberme si z toho poučenie nemá význam vzájomne si ubližovať a treba byť otvorený aj novým netradičným vysvetleniam, ktoré nás v konečnom dôsledku môžu obohatiť a priviesť k poznaniu.

            Kam tým smerujem? Dnes veda valcuje náboženstvo a vysvetlenie o zrode života podávané cirkvou sa zdá byť absurdné. Lenže sú tu nové skutočnosti, ktoré cirkev jednoducho odmietla, pričom sa tieto nové náboženské teórie s vedou zhodujú, prelínajú a vzájomne dopĺňajú. Už len toto samotné je dosť závažné nato, aby sa to náležite preskúmalo, aspoň pre tých nebojácnych zvedavcov čo hľadajú pravdu.

            Som veriaci, tak to cítim, ale v tom všetkom panuje taký zmätok, že sa ani nečudujem, že to mnohých odrádza a nenachádzajú v tom zmysel. Pričom sú tu nové teórie prezentované napr. Steinpachom, Vollmanom, Abd-ru-shinom, Ch. Vaseyom, Heumerom, E. Caycem, Chicom Xavierom a inými. Tieto hovoria o tom, že Boh je zdrojom života a neustále ho obnovuje a my ľudia  sme podrobení spätným účinkom svojho konania. Potvrdenie nájdeme aj v Biblii, kde stojí: “Ja som alfa i omega, prvý aj posledný“ a „čo zasejete, to zožnete“.

            Takže žiadna ľubovôľa Boha, ale dokonalá spravodlivosť. Tieto nové teórie potvrdzujú aj reinkarnáciu, hoci ju cirkev odmieta. Samotná reinkarnácia má veľký zmysel a logiku, dopĺňa celkový obraz a spája nás s východnými náboženstvami. Hovorí sa o tom, že nič nie je dielom náhody ani to do akej rodiny do akých podmienok sa narodíme, všetko sú to následky nášho predošlého konania. Takisto Buddha, Zoroaster, Krišna, Lao´c, Mohamed mohli byť pravými Božími poslami pre ľudí v danej dobe a danom regióne.

            Ak sme teda schopný odhodiť dogmy a predsudky pred očami sa nám ukáže celkom zaujímavý nový obraz, ktorý má zmysel aj logiku …          

 

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

Utrpenie ľudí, kvôli ľudským výmyslom.

03.06.2024

Predstavme si dvoch ľudí. Vznikne nejaký konflikt, hádka. Ten čo ublížil si to nechce priznať alebo si myslí, že bol v práve. A kolotoč vzájomného oplácania sa môže naplno roztočiť. Títo ľudia si vzájomne doubližujú a budú sa nenávidieť. Toto je bežný scenár z tohto sveta. Ale prečo je to tak? 1. Ľudia neveria na Božiu spravodlivosť, okamžite berú [...]

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 578
Celková čítanosť: 1406975x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie