Založ si blog

Dobro nad zlom zvíťazí.

V rozprávkach dobro nad zlom vždy nakoniec vyhrá. Veľa dospelých ľudí sa na tom len zasmeje a povie, že to je len pre deti a že realita je o niečom úplne inom.

Zamyslime sa však trochu nad tým. Otcom a podporovateľom všetkého zlého je Diabol. Lenže Diabla – Lucifera stvoril Boh. A keď ho Boh stvoril, môže ho zrejme aj zničiť, odstrániť. Niečo sa o tom píše aj v Biblii.

Niečo sa píše aj poslednom súde, že v ňom si Boh oddelí zrno od plevy. Čiže odstráni aj ľudí, ktorí za žiadnu cenu nechcú konať dobro, ale zapáčilo sa im zlé konanie. Ak sa toto udeje, kto potom bude páchať zlo? Podľa mňa vedome nikto.

Z tohto pohľadu je skôr nepochopiteľné, že sa vôbec Lucifer postavil voči Bohu a takisto aj ľudia. Ak je jeden Boh, Zdroj všetkého života, akú to má logiku stavať sa proti Nemu? Nakoniec sa mi toto zdá viac smiešne ako to, že dobro nad zlom vždy zvíťazí. Je pravda, že zlo na Zemi je veľmi rozšírené, ale to je len chybou ľudí, že sa podvoľujú tomuto falošnému princípu, namiesto toho, aby pevne prijali skutočné hodnoty.

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

Paradoxné odmietanie reinkarnácie.

10.05.2024

Skúste sa na reinkarnačnú teóriu pozrieť bez dogmatiky. Ježiša vtedajšia židovská cirkev obvinila z Boho-rúhačstva a poslala ho na smrť. Sám Ježiš hovoril: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“. Takže z Ježiša židovská cirkev urobila niečo ako kacíra. Evidentne nemohol vo svojej dobe ešte vyjaviť celú pravdu. Potom jeho nasledovatelia hlavne v [...]

polárna žiara

Čína si už brúsi zuby. Posledný kus zeme na strategickom súostroví Arktídy je na predaj

17.05.2024 10:19

Záujemcovia môžu získať odľahlý pozemok s názvom Söre Fagerfjord na juhozápade Svalbardu za 300 miliónov eur.

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.

fico, atentát na fica,

Klaus vyzval médiá, aby nebagatelizovali atentát na slovenského premiéra Fica

17.05.2024 09:38

Bagatelizovanie toho, čo sa stalo, je podľa českého exprezidenta niečo, proti čomu treba „zásadne protestovať“.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

NAKA prehľadala byt strelca na Fica. Domov priviezla aj atentátnika

17.05.2024 08:43, aktualizované: 09:35

Vyšetrovatelia vykonávali domovú prehliadku a kriminalistickí technici zaisťovali stopy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 571
Celková čítanosť: 1390298x
Priemerná čítanosť článkov: 2435x

Autor blogu

Kategórie