Založ si blog

Kajfáš chcel „zachrániť“ chrám a národ židovský

Najvyšší predstavitelia vtedajšej židovskej cirkvi až na pár výnimiek (Nikodém a iní) fatálne zlyhali. Oni „zástupcovia“ Boha na zemi sa zmýlili a nespoznali syna Božieho Ježiša. Aby toho nebolo málo, pre istotu si vynútili Ježišovu smrť u Piláta. Kričali ukrižuj Ježiša. Chceli zrejme zabrániť možným nepokojom, aby  sviatky ktoré sa mali konať neboli narušené. Skôr však chceli ochrániť svoje vlastné postavenie a moc.

Neváhali preto nevinného človeka vydať na smrť. Kajfáš hovoril, že radšej obetujú jedného za národ, akoby mali ohroziť celý Židovský národ. Skutočný dôvod prečo sa chceli Ježiša zbaviť a neváhali syna Božieho obviniť z bohorúhačstva bol zrejme ten, že sa chceli zbaviť nepríjemného hlásateľa pravdy.

Výsledkom ich fatálneho zlyhania bolo, že si vynútili vraždu očakávaného a prorokmi zasľúbeného Mesiáša, ich chrám bol neskôr Rimanmi zničený (ostal im len múr nárekov) a Židia boli vyhnaní z krajiny ktorú im predtým Boh zasľúbil. Tam kde kedysi stál tento slávny židovský chrám, vybudovali Moslimovia krásnu mešitu Al-Aksá tretie najposvätnejšie miesto Moslimov a Židom ostal múr nárekov, kde môžu plakať nad svojím fatálnym zlyhaním.

Vraždenie nepohodlných nevinných cirkevnými autoritami poznáme aj zo svojich európskych dejín, keď tu vyčíňala inkvizícia. Minulosť nezmeníme ale mali by sme sa z nej poučiť. Vraždenie nevinných a nespravodlivé súdy nikdy nemôžu priniesť nič dobré len skazu, nech ich vykonáva ktokoľvek. Ešte horšie keď sa to deje v mene Boha, lebo On je najvyššia láska, spravodlivosť a čistota, pošpiňovanie svojho svätého mena nestrpí.

Zlé konanie musí nutne priniesť len zlé dôsledky, to je železný zákon Boží. Ani dnes teroristické útoky páchané v mene Alaha nemožno nijako ospravedlniť. Tí čo ich páchajú si akurát tak na seba viažu ťažkú karmu, ktorú raz budú musieť odpykať a znevažujú všetkých ostatných veriacich. Svet by mal urobiť všetko preto, aby sa toto šialenstvo skončilo a aby mohli ľudia vedľa seba žiť pokojne a bez obáv. Cesta do večných záhrad vedie cez lásku k blížnemu a vnútornú čistotu, nie cez vraždenie a nespravodlivé súdy.

 

 

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381102x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie