Založ si blog

Prečo Boh povedal: „Buď svetlo! „?

Priznám sa, že ja to skutočne neviem. Sprostredkujem teda, čo o tom píše Abd-ru-shin.

Ešte vám tu zostáva otázka: „Prečo?“ Prečo teda Boh vyslal Imanuela? I keď je táto otázka od ľudského ducha veľmi zvláštna, ba trúfalá chcem vám ju predsa vysvetliť, pretože mnoho pozemských ľudí sa cíti ako obeť tohto stvorenia v domnienke, že Boh ich stvoril s chybami, keď ich môžu robiť. Táto trúfalosť ide dokonca tak ďaleko, že to vyslovujú s výčitkou a sami seba ospravedlňujú, že Boh mohol predsa stvoriť takého človeka ktorý by nemohol nikdy ani myslieť ani sa dopúšťať neprávostí a tým by nebolo došlo k pádu človeka.

Avšak jedine schopnosť slobodného rozhodovania ľudského ducha zapríčinila jeho úpadok a pád! Keby bol pritom dbal a dodržiaval zákony vo stvorení, mohlo to pre neho znamenať len vzostup, šťastie a mier, lebo tak to chcú tieto zákony. Pri ich zanedbávaní samozrejme na ne naráža, potkýna sa a padá.

V okruhu Božskej dokonalosti môže jedine Božské prežívať radosti vedomého bytia, ktoré sú darované Božím vyžarovaním. Je to to najčistejšie z čistého vyžarovania, schopné sa sformovať ako napríklad archanjeli. V najväčšej vzdialenosti na samom konci dosahu vyžarovania, sú to Najstarší, ktorí sú súčasne strážcami Grálu v hrade Grálu, vo vnútri Božského. Tým je z vyžarovania odlúčené to najsilnejšie a najmocnejšie!

Zo zostávajúceho tvoria sa potom v Božskom formy zvierat, krajiny a stavby. Tým sa stále viac mení druh posledných zvyškov žiarenia, ale to podlieha najvyššiemu napätiu v obrovskom tlaku, ktorý so sebou prináša blízkosť Boha i napriek tomu, že jeho vzdialenosť musí pre ľudského ducha zostať ešte nezmerateľná a nepochopiteľná.

V týchto posledných zvyškoch, ktoré ako výbežky a vysaté pozostatky žiarení v Božskom už nie sú schopné sformovania a na jeho najkrajnejších hraniciach tiahnu a plávajú len ako svetlé obláčiky, obsahujú tiež duchovno. Toto sa v takom vysokom tlaku nemôže rozviť ani prísť k vedomiu. Ale vo všetkom duchovnom spočíva po tom silná túžba. A je to táto túžba, vystupujúca ako veľká prosba z trvalého vlnenia, ktorá sa na tej hranici nemôže dostať ku tkaniu a k formovaniu.

A zase to bola táto prosba v nevedomej túžbe, ktorej Boh vo svojej veľkej láske vyhovel a dovolil, aby sa splnila. Veď duchovné, sledujúc svoju túžbu, mohlo sa až za hranicou všetkého Božského rozvíjať, aby čiastočne požívalo požehnania Božských vyžarovaní. Aby v nich radostne žilo a budovaním si samo vytvorilo ríšu, ktorá rozkvitajúc v harmónii by sa mohla stať pomníkom ku cti Boha ako vďaka za jeho dobrotu, že všetkému duchovnému poskytol možnosť na najslobodnejší rozvoj, a tým na stvárnenie všetkých prianí!

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

Paradoxné odmietanie reinkarnácie.

10.05.2024

Skúste sa na reinkarnačnú teóriu pozrieť bez dogmatiky. Ježiša vtedajšia židovská cirkev obvinila z Boho-rúhačstva a poslala ho na smrť. Sám Ježiš hovoril: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“. Takže z Ježiša židovská cirkev urobila niečo ako kacíra. Evidentne nemohol vo svojej dobe ešte vyjaviť celú pravdu. Potom jeho nasledovatelia hlavne v [...]

Petr Fiala

Vo Fialovej vláde nastala už ôsma zmena: kabinet má nového ministra pre vedu

16.05.2024 12:01, aktualizované: 12:14

Nového ministra Mareka Ženíška na Pražskom hrade do funkcie vymenoval český prezident Petr Pavel.

Príchod predstaviteľov Smeru na Bezpečnostnú radu.

Začala sa Bezpečnostná rada štátu, prišiel Pellegrini aj Čaputová. Fica by mal zastúpiť Kaliňák, Saková si zastala ochrankárov

16.05.2024 11:43, aktualizované: 11:51

Nateraz sa zdá, že premiérov stav je po päť hodinovej operácii brušnej dutiny stabilizovaný. Fica však má čakať ďalšia operácia - bedrového kĺbu.

pásmo gazy, výbuch, izrael

Hizballáh tvrdí, že vypálil viac ako 60 rakiet na územie Izraela

16.05.2024 11:40

Išlo údajne o reakciu na nočné letecké útoky izraelskej armády.

Čaputová, Pellegrini

Čaputová a Pellegrini vyzvali spoločne na upokojenie situácie a do paláca si volajú lídrov strán

16.05.2024 11:34, aktualizované: 11:59

Prezidentka a novozvolený prezident sa stretli v Prezidentskom paláci, kde prebrali situáciu po atentáte na premiéra Roberta Fica.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 571
Celková čítanosť: 1389682x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie