Založ si blog

Mučenie verzus láska.

Sú náuky a pravidlá Božie a potom tu máme náuky a pravidlá ľudské. Ježiš ako časť Boha vyjadril aké sú Božie náuky a pravidlá. Povedal: „Miluj svojho blížneho ako seba samého!“ taktiež povedal: „Čo sejete, to zožnete!“ Takže by sme sa k ostatným ľuďom mali správať tak ako sami k sebe, nerobiť im to čo nechceme, aby oni robili nám a robiť im to čo chceme, aby oni robili nám.

Počas vývoja ľudí sa tu vytvorili nejaké ľudské návyky, pravidlá a akási ľudská pozemská viera. Žiaľ táto ľudská viera doviedla ľudí až tak hlboko, že mnohokrát v ľudskej histórii dochádzalo k mučeniu. Či už chceli získať nejaké informácie alebo to bola forma najkrutejšieho trestu. Ale išlo o správanie sa človeka k človeku. Toto mučenie mi dokonca pripadá ako doslova prejav temna, opačný princíp k princípu lásky – Svetla.

Ľudia si vytvorili predstavu, že kvôli určitým veciam alebo za určitých okolností je mučenie ospravedlniteľné. Mne to však pripadá ako jeden z do očí bijúcich príkladov úpadku ľudstva. Je to úplný protipól toho čo chce od nás Ježiš.

Ak si však vezmem to úvahy Ježišove: Čo sejete, to zožnete!“, iba šialenec by išiel niekoho mučiť. Ak by totiž mal zožať úrodu z mučenia, to znamená prijať mučenie vo zvýšenej miere (s úrokami alebo násobné), tak mi povedzte kto by toto vôbec bol ochotný vykonať, nech by už argumenty boli akékoľvek.

Jediný dôvod prečo dokážu ľudia tak strašne ubližovať iným ľuďom je podľa mňa ten, že oni jednoducho neveria, že „Čo sejete, to zožnete!“ naozaj platí. Oni jednoducho neveria, že Ježiš hovoril o nejakom železnom zákone. Vnímali Ježiša len ako všeobjímajúcu lásku, ale zabúdajú na dokonalú Božiu spravodlivosť. Obrovským paradoxom je, že ľudia vo veľkom prijímajú názory nevedomých ľudí, ale len v malom prijímajú rady plne vediaceho Ježiša. 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380830x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie