Založ si blog

Cirkvi proti Ježišovi.

Ježiš vzkriesil Lazára a vtedy mnohí zo Židov uverili, že on je od Boha. Niektorí Židia však išli za farizejmi a rozpovedali im čo sa stalo. Preto veľkňazi a farizeji zvolali radu a vraveli: Čo robiť? Lebo ten človek činí mnohé znamenia. Ak ho necháme tak, všetci uveria v neho, prídu Rimania a vezmú nám toto miesto aj národ. (Čiže židovská cirkev zabránila ľudu izraelskému, aby všetci prijali Mesiáša. Bravó)

Ale jeden z nich Kaifáš, ktorý bol toho roku veľkňazom im povedal: Vy nič neviete, ani neuvážite, že lepšie bude pre vás, keď jeden človek umrie za ľud a nezahynie celý národ. To však povedal ako veľkňaz toho roku, čiže „prorokoval“, že Ježiš má umrieť za národ a nielen za národ, ale aj aby zhromaždil rozptýlené deti Božie. Od toho dňa boli rozhodnutí, že ho zabijú.

Toto povedal najvyšší predstaviteľ židovskej cirkvi, čiže podobne ako u nás pápež. Všimnite si tú zvrátenú logiku rozhodli sa zabiť nevinného a očakávajú, že takto ochránia národ a ešte pomôžu zhromaždiť aj rozptýlených Židov. História nám však ukazuje ako ochránili národ, krajinu aj chrám. Podobné je to v kresťanských cirkvách Ježišovu vraždu považujú za výkupnú obeť za naše hriechy. Nepripadá vám to zvrátené?

Židia boli duchovne najvyššie vyvinutý národ, preto sa tam Stvoriteľ dal poznať. Proroci však prorokovali, že Mesiáš bude zabitý. Ale to nebolo zhora chcené, to bola len smutná realita, že aj ten najpovolanejší národ takto zlyhá. A všimnite si, že bola to cirkev ktorá sa bála, že ľud uverí v Ježiša syna Božieho. Oni čo mali prví kričať Hossana synovi Dávidovmu! Nie je toto zvrátené?

Niečo podobné sa deje aj v dnešných časoch. Ježiš nám vyprosil u Otca Pomocníka, ktorý nás má uviesť do všetkej pravdy. Hospodin vyhovel prosbe svojho syna a skutočne nám poslal Pomocníka. A čo na to kresťanské cirkvi? Mali by ho spoznávať a všetkým ľuďom radostne oznamovať, že naozaj prišiel a priniesol nám poznanie. Dial a deje sa však pravý opak. V časoch Abd-ru-shina išli cirkvi proti nemu. Dnes sa cirkev oficiálne nevyjadrila, ale v skrytosti varuje svoje ovečky pred touto „sektou“.

Tí najpovolanejší zlyhávajú, to nič dobré priniesť nemôže. Milióny veriacich sa ocitajú v pasci a v područí cirkevných odporúčaní. Prví Ježišovi nasledovníci boli vylučovaní zo synagóg a prenasledovaní židovskou cirkvou. Tá kresťanská zatiaľ mlčí. Ale raz sa k tomu bude musieť vyjadriť. Raz sa kňazi budú musieť vyjadriť za alebo proti Abd-ru-shinovi. Časový odstup nám ukazuje tú obrovskú absurditu konania židovskej cirkvi. Málokto si uvedomuje, že aj dnes sa deje niečo podobné len bez fyzického násilia.

Kam vedú veriacich oficiálne cirkvi?

26.09.2024

Obrovským rizikom je, že keď sa pozrieme do histórie oficiálne cirkvi brutálnym spôsobom zlyhávali. Za čias Mojžiša to fungovalo a boli obdobia keď Židia zákon dodržiavali, vtedy sa im darilo. Ale ako plynul čas pomaly sa od zákona odkláňali a spolu s nimi aj tí čo mali bdieť nad zákonom. Aj keď navonok zákonníci a farizeji dodržiavali zákon, srdcia niektorých boli [...]

Židovský a vatikánsky okultizmus?

25.09.2024

Zaráža ma čo povedal Kaifáš najvyšší predstaviteľ židovskej cirkvi v časoch Ježiša. „Vy nič neviete, ani neuvážite, že lepšie bude pre vás, keď jeden človek umrie za ľud a nezahynie celý národ. Veď toto je vlastne výzva na ľudskú obetu. Toto robili pohanské národy aj v okolí izraela. Ak máte info môžete reagovať a doplniť tie národy. Dokonca obetovali svojim [...]

Ľudia chcú všetko prekrútiť.

23.09.2024

Nejaká pravda o tom ako funguje celé stvorenie existuje. My sa môžeme k tomu približovať alebo sa od pravdy vzďaľovať. Ale čo by bolo potrebné je seriózne skúmať to čo máme k dispozícii, vedecké objavy a to čo nám priniesli Boží vyslanci. Je tu však silná tendencia sa z mnohého vysmievať a prekrucovať rôzne citáty podľa toho ako sa komu hodia, nie ako boli mienené. [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 616
Celková čítanosť: 1488171x
Priemerná čítanosť článkov: 2416x

Autor blogu

Kategórie