Založ si blog

Kritika nie je nenávisť.

Osobne si myslím, že keď niekomu poviem nejazdi rýchlo lebo môžeš havarovať, nepi toľko alkoholu lebo ti to môže poškodiť alebo daj si pozor na cirkevné dogmy, pretože to nie je písmo sväté, ale len výsledok hlasovania ľudí na cirkevných konciloch je to skôr láska ako nenávisť.

Tento článok píšem preto lebo som si všimol niektoré reakcie pod mojimi článkami. Áno kritizujem cirkev za niektoré veci hlavne tie nešťastné dogmy. Ale to neznamená, že predstaviteľov cirkvi alebo katolíkov nenávidím. Len chcem upozorniť na nebezpečenstvo cirkevných dogiem. Dnes začína byť očividné, že mnohé z nich nie sú pravda a namiesto pomoci sa stávajú prekážkou na ceste za skutočnou pravdou.

Pre dobro nás všetkých by sme si mali uvedomiť, že závery koncilov boli striktne vždy len názory ľudí v danom čase. Nikdy k nim neprehovoril Stvoriteľ. Určite uznáte, že keby sa tak stalo boli by o tom rozsiahle záznamy a tie dni by sa určite z úcty ku Stvoriteľovi oslavovali. Nič také sa však nedeje.

Niekto si možno povie, že táto téma nie je podstatná. ALE jedná sa o naše duše a večný život – to je niečo také, že v skutočnosti neexistuje nič cennejšie. Je to len ruch života, ktorý mnohým bráni zamyslieť sa nad tým a tiež silný vplyv materializmu. Pravda raz musí vyjsť na povrch, buď neexistuje nič len hmotné telo a jeden život alebo skutočne existuje duša a posmrtný život. Veľký problém však vidím práve v cirkevných dogmách, ktoré mnohých ľudí mätú a udržiavajú súčasný stav spoločnosti.

Keď cirkev poslúcha svojho Boha (Portugalsko).

15.09.2024

Fatimské zjavenia považujem za mimoriadne. Dialo sa tak v roku 1917, keď zúrila 1. svetová vojna. Prakráľovná sa zjavovala 3 deťom a vyzývala ich, aby sa modlili za duše hriešnikov, pretože veľa duší smerovalo do utrpenia. Prostredníctvom detí vyzývala všetkých k pokániu, aby sa stali lepšími ľuďmi a aby sa modlili za odpustenie pre seba aj ostatných, aby sa vojna [...]

Hádať sa, či prijať?

14.09.2024

Kráčame svojím životom a zažívame rôzne situácie. Prichádzajú príjemné momenty, ale aj tie horšie. Pri tých príjemných sa tešíme, ale čo s tými zlými situáciami? Zlé situácie môžeme zažívať aj keď sa dlhší čas snažíme žiť správne. Prečo je to tak? Podľa mňa stačí ak pripustíme existenciu minulých životov a odpoveď máme hotovú. Pokiaľ som aj ja [...]

Pápež je v dogmatickom väzení

13.09.2024

a spolu s ním celá cirkev. Je to názorové väzenie. Pápež verí, že jeho predchodcovia, čo vydali závery koncilov a dogmy boli neomylní a dokonalí a ich vyhlásenia sú neodvolateľné. To je vlastne jedna celá dogma o neomylnosti. Čiže ďalšie koncily museli brať do úvahy tie predošlé, aby si to neprotirečilo. A teraz aj keď je tu učenie od Božieho vyslanca pápež to [...]

Roman Michelko, Andrej Danko

Knihy budú drahšie, kupujú si ich bohatí ľudia, vyhlásil Kamenický. Mám zásadný problém, kritizuje Michelko

17.09.2024 21:18

Minister financií Ladislav Kamenický predstavil celkovo 17 opatrení za 2,7 miliardy eur.

Portugalsko, portugalská polícia, útok nožom

Len 12-ročný chlapec pobodal v škole niekoľko žiakov v Portugalsku, zamestnankyňa zabránila masakru

17.09.2024 20:37

Deti začal bodať zjavne náhodne už na školskom dvore, zastavila ho až jedna zamestnankyňa školy.

Michal Šimečka, Progresívne Slovensko

Šimečka skončil, no traja poslanci Hlasu sa „vzbúrili“. Koalícia tancuje na tenkom ľade: Fico sa vyrovnal Mečiarovi

17.09.2024 20:00

Podľa politológov je tento krok precedensom v slovenskej politike a dá sa to považovať za pomstu. Fico sa tak vydal maďarskou cestou.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 608
Celková čítanosť: 1476000x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie