Založ si blog

Desatoro je nám na pomoc, nie na obtiaž.

Vnímam to tak, že mnoho ľudí berie Desať Božích prikázaní ako neprimeraný nátlak. Ale možno je to tak, že ľudstvo si zvyklo v minulých tisícročiach robiť všetko podľa svojej vôle, vo viere že nepríde odplata.

Lenže skutočne to vyzerá tak, že kto má zlé myšlienky, slová a skutky nemôže čakať dobrú úrodu – odplatu. Mnohí ľudia to za žiadnu cenu nechcú prijať a stále si chcú robiť čo sa im zachce a veria že nepríde odplata.

Dokonca sami ľudia chcú vykonávať pomstu – odplatu – „ich spravodlivosť“. Niečo nám tu skutočne uniká. Stvoriteľ prostredníctvom Mojžiša dal Židom Desatoro. Ale až Ježiš – Mesiáš vysvetľuje, že aký to má zmysel. Že to je jediná možná cesta do raja.

Lebo keď si prečítame Starý zákon, tak aj samotní Židia sa často odklonili z pravej cesty a vždy na to škaredo doplatili. Myslím si že pre nikoho nie je pozde. Ježiš nám hovorí: „Vybieľte si svoje rúcha!“. Čiže my sami sa máme namáhať ak chceme vojsť do raja. Raj je naša nádej, pretože sám Ježiš hovorí: nebo a zem sa pominú. Ale nehovorí, že raj sa pominie, pretože raj je už tá ospevovaná večná ríša čistých duchov.

Už v Biblii sú pasáže, kde sa jasne hovorí, že je určitá časová lehota a potom sa brána zavrie. Lenže nikto nevie kedy to bude. Preto by sme sa mali čo najskôr zbavovať svojich zlých vlastností.

Veľký problém vidím v tom, že ľudia neveria v dokonalú Stvoriteľovu spravodlivosť. Potom si závidia, nenávidia sa, klamú, vraždia a podobne. Žiaľ cirkev tento nelichotivý stav len podporuje keď sa stavia na odpor voči Abd-ru-shinovi, podobne ako sa mnohí zákonníci a farizeji stavali proti Ježišovi. To sa naozaj nevieme poučiť z minulosti a ideme opakovať tú istú chybu? Nenájde sa národ, ktorý by sa pridal na stranu Svetla?

Ježiš takto hovorí farizejom: „Nepoznáte ani mňa ani môjho Otca. Keby ste mňa poznali, poznali by ste aj môjho Otca. A pritom zákonníci a farizeji roky študovali písma a predsa im Ježiš hovorí nepoznáte môjho Otca. Či to nie je podobné aj dnes? Kňazi, biskupi, pápeži študujú písma, napriek tomu mnohí nedokážu rozpoznať, že Abd-ru-shin je Ježišom prisľúbený Pomocník, Radca. Alebo ak niektorí aj tušia, že je to on, boja sa že budú mať problémy od svojich nadriadených.

Keď cirkev poslúcha svojho Boha (Portugalsko).

15.09.2024

Fatimské zjavenia považujem za mimoriadne. Dialo sa tak v roku 1917, keď zúrila 1. svetová vojna. Prakráľovná sa zjavovala 3 deťom a vyzývala ich, aby sa modlili za duše hriešnikov, pretože veľa duší smerovalo do utrpenia. Prostredníctvom detí vyzývala všetkých k pokániu, aby sa stali lepšími ľuďmi a aby sa modlili za odpustenie pre seba aj ostatných, aby sa vojna [...]

Hádať sa, či prijať?

14.09.2024

Kráčame svojím životom a zažívame rôzne situácie. Prichádzajú príjemné momenty, ale aj tie horšie. Pri tých príjemných sa tešíme, ale čo s tými zlými situáciami? Zlé situácie môžeme zažívať aj keď sa dlhší čas snažíme žiť správne. Prečo je to tak? Podľa mňa stačí ak pripustíme existenciu minulých životov a odpoveď máme hotovú. Pokiaľ som aj ja [...]

Pápež je v dogmatickom väzení

13.09.2024

a spolu s ním celá cirkev. Je to názorové väzenie. Pápež verí, že jeho predchodcovia, čo vydali závery koncilov a dogmy boli neomylní a dokonalí a ich vyhlásenia sú neodvolateľné. To je vlastne jedna celá dogma o neomylnosti. Čiže ďalšie koncily museli brať do úvahy tie predošlé, aby si to neprotirečilo. A teraz aj keď je tu učenie od Božieho vyslanca pápež to [...]

Roman Michelko, Andrej Danko

Knihy budú drahšie, kupujú si ich bohatí ľudia, vyhlásil Kamenický. Mám zásadný problém, kritizuje Michelko

17.09.2024 21:18

Minister financií Ladislav Kamenický predstavil celkovo 17 opatrení za 2,7 miliardy eur.

Portugalsko, portugalská polícia, útok nožom

Len 12-ročný chlapec pobodal v škole niekoľko žiakov v Portugalsku, zamestnankyňa zabránila masakru

17.09.2024 20:37

Deti začal bodať zjavne náhodne už na školskom dvore, zastavila ho až jedna zamestnankyňa školy.

Michal Šimečka, Progresívne Slovensko

Šimečka skončil, no traja poslanci Hlasu sa „vzbúrili“. Koalícia tancuje na tenkom ľade: Fico sa vyrovnal Mečiarovi

17.09.2024 20:00

Podľa politológov je tento krok precedensom v slovenskej politike a dá sa to považovať za pomstu. Fico sa tak vydal maďarskou cestou.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 608
Celková čítanosť: 1476005x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie