Založ si blog

Prečo Boh povedal: „Buď svetlo! „?

Priznám sa, že ja to skutočne neviem. Sprostredkujem teda, čo o tom píše Abd-ru-shin.

Ešte vám tu zostáva otázka: „Prečo?“ Prečo teda Boh vyslal Imanuela? I keď je táto otázka od ľudského ducha veľmi zvláštna, ba trúfalá chcem vám ju predsa vysvetliť, pretože mnoho pozemských ľudí sa cíti ako obeť tohto stvorenia v domnienke, že Boh ich stvoril s chybami, keď ich môžu robiť. Táto trúfalosť ide dokonca tak ďaleko, že to vyslovujú s výčitkou a sami seba ospravedlňujú, že Boh mohol predsa stvoriť takého človeka ktorý by nemohol nikdy ani myslieť ani sa dopúšťať neprávostí a tým by nebolo došlo k pádu človeka.

Avšak jedine schopnosť slobodného rozhodovania ľudského ducha zapríčinila jeho úpadok a pád! Keby bol pritom dbal a dodržiaval zákony vo stvorení, mohlo to pre neho znamenať len vzostup, šťastie a mier, lebo tak to chcú tieto zákony. Pri ich zanedbávaní samozrejme na ne naráža, potkýna sa a padá.

V okruhu Božskej dokonalosti môže jedine Božské prežívať radosti vedomého bytia, ktoré sú darované Božím vyžarovaním. Je to to najčistejšie z čistého vyžarovania, schopné sa sformovať ako napríklad archanjeli. V najväčšej vzdialenosti na samom konci dosahu vyžarovania, sú to Najstarší, ktorí sú súčasne strážcami Grálu v hrade Grálu, vo vnútri Božského. Tým je z vyžarovania odlúčené to najsilnejšie a najmocnejšie!

Zo zostávajúceho tvoria sa potom v Božskom formy zvierat, krajiny a stavby. Tým sa stále viac mení druh posledných zvyškov žiarenia, ale to podlieha najvyššiemu napätiu v obrovskom tlaku, ktorý so sebou prináša blízkosť Boha i napriek tomu, že jeho vzdialenosť musí pre ľudského ducha zostať ešte nezmerateľná a nepochopiteľná.

V týchto posledných zvyškoch, ktoré ako výbežky a vysaté pozostatky žiarení v Božskom už nie sú schopné sformovania a na jeho najkrajnejších hraniciach tiahnu a plávajú len ako svetlé obláčiky, obsahujú tiež duchovno. Toto sa v takom vysokom tlaku nemôže rozviť ani prísť k vedomiu. Ale vo všetkom duchovnom spočíva po tom silná túžba. A je to táto túžba, vystupujúca ako veľká prosba z trvalého vlnenia, ktorá sa na tej hranici nemôže dostať ku tkaniu a k formovaniu.

A zase to bola táto prosba v nevedomej túžbe, ktorej Boh vo svojej veľkej láske vyhovel a dovolil, aby sa splnila. Veď duchovné, sledujúc svoju túžbu, mohlo sa až za hranicou všetkého Božského rozvíjať, aby čiastočne požívalo požehnania Božských vyžarovaní. Aby v nich radostne žilo a budovaním si samo vytvorilo ríšu, ktorá rozkvitajúc v harmónii by sa mohla stať pomníkom ku cti Boha ako vďaka za jeho dobrotu, že všetkému duchovnému poskytol možnosť na najslobodnejší rozvoj, a tým na stvárnenie všetkých prianí!

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378981x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie