Založ si blog

Mučenie verzus láska.

Sú náuky a pravidlá Božie a potom tu máme náuky a pravidlá ľudské. Ježiš ako časť Boha vyjadril aké sú Božie náuky a pravidlá. Povedal: „Miluj svojho blížneho ako seba samého!“ taktiež povedal: „Čo sejete, to zožnete!“ Takže by sme sa k ostatným ľuďom mali správať tak ako sami k sebe, nerobiť im to čo nechceme, aby oni robili nám a robiť im to čo chceme, aby oni robili nám.

Počas vývoja ľudí sa tu vytvorili nejaké ľudské návyky, pravidlá a akási ľudská pozemská viera. Žiaľ táto ľudská viera doviedla ľudí až tak hlboko, že mnohokrát v ľudskej histórii dochádzalo k mučeniu. Či už chceli získať nejaké informácie alebo to bola forma najkrutejšieho trestu. Ale išlo o správanie sa človeka k človeku. Toto mučenie mi dokonca pripadá ako doslova prejav temna, opačný princíp k princípu lásky – Svetla.

Ľudia si vytvorili predstavu, že kvôli určitým veciam alebo za určitých okolností je mučenie ospravedlniteľné. Mne to však pripadá ako jeden z do očí bijúcich príkladov úpadku ľudstva. Je to úplný protipól toho čo chce od nás Ježiš.

Ak si však vezmem to úvahy Ježišove: Čo sejete, to zožnete!“, iba šialenec by išiel niekoho mučiť. Ak by totiž mal zožať úrodu z mučenia, to znamená prijať mučenie vo zvýšenej miere (s úrokami alebo násobné), tak mi povedzte kto by toto vôbec bol ochotný vykonať, nech by už argumenty boli akékoľvek.

Jediný dôvod prečo dokážu ľudia tak strašne ubližovať iným ľuďom je podľa mňa ten, že oni jednoducho neveria, že „Čo sejete, to zožnete!“ naozaj platí. Oni jednoducho neveria, že Ježiš hovoril o nejakom železnom zákone. Vnímali Ježiša len ako všeobjímajúcu lásku, ale zabúdajú na dokonalú Božiu spravodlivosť. Obrovským paradoxom je, že ľudia vo veľkom prijímajú názory nevedomých ľudí, ale len v malom prijímajú rady plne vediaceho Ježiša. 

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1370018x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie