Založ si blog

Ježišove z mŕtvych vstanie

Pred pár dňami sme oslavovali Veľkú noc. Pre mnohých to znamenalo 2 dni voľna navyše, možnosť urobiť si výlet s rodinou, dobre sa najesť, či vypiť si a stretnúť sa s rodinou a blízkymi. To je všetko v poriadku. Ale zamyslel sa niekto aj nad tým, čo sme vlastne v tieto Veľkonočné dni oslavovali? Veď je napísané: Pamätaj že máš sviatočný deň svätiť (pripomínať si).

Nie je to vôbec málo čo sme si pripomínali. Bolo to totiž Ježišove z mŕtvych vstanie. Ježiš o tom aj hovoril, že na tretí deň vstane zmŕtvych. Po svojom ukrižovaní sa niekoľkokrát zjavoval svojim učeníkom a hovoril s nimi. Dokázal im, že existuje život po pozemskej smrti. Učeníci to zase dosvedčili nám obyčajným ľuďom. Hoci ich prenasledovali a vraždili neodvolali to, že Ježiš sa im po smrti zjavoval. Ježiš hovorieval, že telo nič neosoží, ale duch oživuje, to jest že aj my obyčajní ľudia budeme po smrti žiť, lebo umrie len telo ale duch bude žiť ďalej.

Preto celkom nechápem, že sú dnes milióny ľudí skalopevne presvedčení o tom, že smrťou všetko končí, že keď umrie telo ďalej už nič neexistuje. Týchto ľudí je ako kvapiek v mori, obrovské množstvo. Je to ale dosť smutné. Pripadá mi to akoby Kristus pre týchto ľudí umrel zbytočne. Akoby jeho námaha vyšla nazmar aj všetky útrapy a umučenie na kríži, ktoré sa mu od „láskavých“ ľudí dostalo.

Keď sa niečo takéto v našej histórii udialo aj keď pred cca 2000 rokmi, skutočne nechápem kde títo materialisti a ateisti berú také silné presvedčenie, že telo sú len kosti a mäso a že po smrti život nepokračuje. Boh prehovoril k Abrahámovi, potom k Mojžišovi a dal Židom 10 Božích prikázaní, boli tu proroci cez ktorých Boh priamo hovoril a karhal svoj ľud a nakoniec poslal aj svojho syna Ježiša, aby nás uviedol na správnu cestu.

Ježiš aj hovoril – majú uši ale nepočujú, majú oči ale nevidia. Začínam tomu celkom chápať, keď sa chce niekto držať svojho videnia sveta môže sa mu zjaviť aj anjel z neba a on si povie bol to len prelud alebo podobne. Celé upozorňovanie od Boha bolo o tom aby sme žili počestne a neubližovali blížnym. Prečo? Pretože takýto ľudia si na seba privodia nešťastie – odplatu, budú mať problémy prevažne po smrti. A čo na to hovoria ľudia? Radšej hrešia lebo sú skalopevne presvedčení o tom, že po smrti nič neexistuje.

Otázka znie čo sa skutočne viac oplatí? Prežiť život rúhavým spôsobom s vierou, že po smrti je koniec alebo prežiť život v rámci desatora, ctiť si Boha pritom žiť plnohodnotný pozemský život s tým, že je tu vysoká šanca,že môžeme získať život večný? Podľa mňa keby existovala 10 % šanca, že môžem získať večný život aj vtedy sa to vzhľadom na všetky skutočnosti oplatí. Samozrejme každý má slobodnú vôľu a môže žiť ako chce. Ja len skutočne nedokážem pochopiť, ako môžu milióny ľudí tak hrubo popierať existenciu duše a existenciu Boha.

 

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376341x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie