Založ si blog

EU platí za svoju neschopnosť

Je až smiešne ako rieši migračnú krízu EU. Keby sme si my samy hlavne však Grécko kvalitne ochránili svoje hranice nemuseli by sme žobroniť u Turecka. My by sme boli pánmi situácie, my by sme si určovali koľko peňazí a to dobrovoľne veľkoryso Turkom dáme, aby lepšie zvládali tých cca 2,6 mil utečencov. ALE NIE. Radšej budeme podporovať úplnú neschopnosť Grécka a predstavitelia EU chodia do Turecka ako malí chlapci žobrať, aby de fakto Turci nepustili utečencov zo svojho územia.

Ako vieme Turci vedia dobre vyjednávať a kladú si stále nové požiadavky a pýtajú stále viac peňazí. Rýchlo pochopili, že sú vo výhode a môžu EU vydierať, veď nie sú sprostí, čo sa už o predstaviteľoch EU nedá povedať. Chápem, že ochrániť Grécku hranicu nie je také ľahké, keďže Gréci majú okolo  2000 ostrovov. Ale pýtam sa načo platíme my a ostatné bohaté krajiny vojsko, len tak pre parádu? A načo je NATO? Ak by sa totiž urobilo na Gréckych hraniciach to, čo urobili teraz Macedónci, drvivá väčšina utečencov by pekne ostala v tých táboroch v Turecku kde boli doteraz. Počkali by na skončenie vojny a vrátili sa domov. A ak majú záujem niektoré krajiny trvalo prijať týchto utečencov, mohli by si ich v kľude preveriť a prijať koľko uznajú za vhodné.

Pritom by EU samozrejme pomáhala Turecku so zvládaním situácie. Ale bolo by to na dobrovoľnej báze a nikto by nás nevydieral neprimeranými požiadavkami. JE TOTO TAKé ŤAŽKé POCHOPIŤ? Slávne vyspelé západoeurópske štáty kvôli svojej neschopnosti nechávate so sebou vydžubávať obyčajným Tureckom. Je to až tragikomédia. A aby tej absurdity nebolo málo, ozývali sa tu silné hlasy proti tým ktorí sa rozhodli hranice chrániť ako napr. Maďarsko alebo teraz plán V4, Rakúska, Macedónska a Bulharska. Veď len slepý nevidí, že stačí aby sa pridalo aj Grécko a utečenci by jednoducho ostali v Turecku a EU by zrazu nemala až taký problém. WAU objavili sme Ameriku.

Plne súcitím so všetkými ktorí kvôli vojne a zabíjaniu museli opustiť svoje domovy. Prajem si aby sa občianska vojna v Sýrii čo najskôr skončila a mohli sa vrátiť do svojej domoviny. Dúfam aj v to, že mocným štátom sa aspoň trocha otvorili oči a pochopili, že vyvolať niekde vojnový konflikt nie je ako v počítačovej hre, ale môže to mať katastrofálne celospoločenské následky. A čo je to za štát čo si nevie ochrániť hranice pred neozbrojenými pútnikmi? EU je spoločenstvo štátov takže to isté platí aj pre jej vonkajšie tzv. šengenské hranice. Ešte si živo pamätám ako nás pranierovali, či dokážeme ochrániť východnú hranicu s Ukrajinou. A teraz toľké slabošstvo. Pomáhať treba, ale páni z Bruselu zahoďte už toto bláznovstvo, veď hádam si podmienky poskytnutia pomoci kladie ten čo ju poskytuje a nie ten čo ju príjma. Veď toto je už úplne na hlavu.

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 565
Celková čítanosť: 1373340x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie