Založ si blog

Migranti potrebujú naša pomoc

Teraz myslím hlavne tých, ktorí utekajú pred vojnou, tí sú prvoradí. Slovensko by podľa mňa malo byť ochotné poskytnúť aspoň dočasný azyl, dajme tomu aj podľa systému kvót. Ďalej by sme mali vyvíjať nátlak na mocnosti, aby ukončili občiansku vojnu v Sýrii a zničili Islamský štát alebo ho pretransformovali. Doteraz EU tento problém ignorovala až kým problém neprišiel sem ku nám, aby sme sa konečne zobudili a začali niečo robiť. Otázka znie prečo EU viac nespolupracuje so susednými štátmi Sýrie napr. s Tureckom kde je cca 700 tisíc utečencov a tam viac nepomáha týmto ľuďom v zúfalej situácii.

 

Alebo chceme počkať kým Kurdi porazia ISIL? Američania budú čo zbabelo a vypočítavo vyčkávať v kúte, Rusom nedovolíme zakročiť? Čo to tu je za veľká hra a kto ju hrá? USA si nechcú priznať, že urobili chybu, radšej nechajú trpieť státisice Iračanov a Sýrčanov. Keby tam kde ustúpil Baššár Asad vznikalo niečo lepšie pokoj a mier bol by ich zásah v poriadku, ale je to úplne naopak. Keď sa stala chyba stala sa, ale nech sa všetci netvária akoby nič a nech situáciu riešia. Vôbec sa nečudujem, že utečenci opúšťajú tábori a utekajú do Európy. Rok dva čakali, že sa dajú veci do poriadku, lenže nič sa nezlepšuje iba zhoršuje – Islamský štát rastie.

 

USA sa vždy oháňajú tým, že zasahujú tam kde sú porušované ľudské práva. A sú slepí? Nevidia čo sa deje v ISIL, že sa tam vrátil stredovek – vraždenie a predaj ľudí na dennom poriadku. Operácia „Iracká sloboda“ dnes vyznie ako brutálne zlý vtip, veď tí ľudia prišli o polku krajiny a museli utiecť zo svojich domovov. A to všetko preto, že Saddám Husajn prestal tancovať ako USA pískali? Neviem presné čísla, ale v tej vojne zahynulo veľa Američanov aj Iračanov a USA to stálo obrovské peniaze. Kto však získal? Jednoznačne obrovské zbrojárske firmy, ktoré zrejme majú obrovský vplyv na politiku USA. Veď zoberme si, keby tam nikdy Američania nešli, aká by bola situácia? Zrejme tisíckrát lepšia.

 

EU by podľa mňa mala mať vlastnú zahraničnú politiku a vlastné vojsko. Aby sme neboli len poskokmi USA, pretože oni majú v NATO veľmi silné postavenie. Bez vlastných bojových síl sme veľmi slabí hráči a neschopný urobiť poriadok. Záujmy USA a EU nie sú vždy rovnaké. Napríklad teraz ako veľmi asi trápi USA prílev migrantov do Európy? Ale nás sa to bytostne dotýka. Preto EU nemôže byť ako malé roztrasené dieťa, ktoré sa bez USA bojí ísť samo aj vyčúrať. Ja by som navrhoval kvóty aj pre USA lebo oni to celé spôsobili. Ale migrantom sa nemôžeme otočiť chrbtom, treba pomáhať ako vieme veď predstavme si, že by sme boli v ich situácii. Pomoc však neznamená, že u nás natrvalo ostanú, keď sa vojna skončí mala by mať každá krajina ktorá ich prijala aj právo poslať ich naspäť domov. Po ukončení vojny by mali ostať len tí, ktorým to hostiteľská krajina dobrovoľne umožní, nie na základe diktátu z Bruselu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356405x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie