Založ si blog

Farmársky obchod

           Základná myšlienka je vytvoriť miesto, kde by mohli pestovatelia z okolia predávať zeleninu a ovocie, a to v čerstvom stave alebo spracované. Ide o to, že pre jedného menšieho pestovateľa by bolo neúnosné financovať takýto obchod. Keby sa však našiel slovenský investor, ktorý by takéto priestory otvoril drobní pestovatelia by mohli v jeho obchode tovar predať. Aj samotní pestovatelia by sa mohli spojiť a vytvoriť si a spoločne financovať takýto obchodík, ale to sa mi zdá náročnejšie.

 

            Takýto obchod by bol podľa mňa veľkým prínosom pre každý región, kde by fungoval. Verím tomu, že máme ľudí ktorí dokážu vypestovať kvalitné produkty aj za veľmi dobré ceny, ale problém je skutočne distribučný kanál – ako, komu a kde predať.  Vďaka farmárskemu obchodu by postupne mohli vznikať malé rodinné farmy. Ide o to, aby mali za svoju prácu zaplatené. Predstavte si, že máte 100 kg kvalitných jahôd, čerešní, marhulí alebo uhoriek, papriky atď. Viete ich ponúknuť čerstvé alebo rôznym spôsobom spracovať. Ale čo z toho keď ich nemáte komu predať a pritom produkt môže mať vysokú kvalitu a predávajúci je ochotný predať za nízku cenu.

 

            Myslím, si že zriadením takýchto farmárskych obchodov by získali aj kupujúci.Vypestovať nie je až taký problém a keby fungoval takýto distribučný systém, postupne by začala byť dosť veľká ponuka ovocia a zeleniny, čo by automaticky tlačilo ceny nadol. Takže tento projekt by mohol byť obojstranne výhodný. Kupujúci by získali komfortný spôsob nákupu, na aký sú zvyknutí zo supermarketov, zdravé potraviny alebo ich polotovary a ešte by aj podporili zamestnanosť v regióne.

 

           Pýtam sa koľko je na Slovensku spracovateľov ovocia a zeleniny? Ja neviem,  zo supermaketov poznám české Hamé, nejakú Giana a ďalšie zahraničné značky, občas zazriem aj niečo slovenské ale je toho málo. Skutočne toto je problém a prekážka. Ak by sa nám podarilo vytvoriť priestor na predaj slovenského ovocia a zeleniny, bol by to významný impulz na rozvoj agro sektoru, kde by mohlo nájsť prácu mnoho našich spoluobčanov. Naozaj je podľa mňa zbytočné a nerozumné dovážať produkty, ktoré si vieme samy dopestovať. Alebo ľudia, ktorí chcú kúpiť napr. slovenský sterilizovaný hrášok alebo kukuricu, kam majú ísť?

 

            

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437182x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie