Založ si blog

Farmársky obchod

           Základná myšlienka je vytvoriť miesto, kde by mohli pestovatelia z okolia predávať zeleninu a ovocie, a to v čerstvom stave alebo spracované. Ide o to, že pre jedného menšieho pestovateľa by bolo neúnosné financovať takýto obchod. Keby sa však našiel slovenský investor, ktorý by takéto priestory otvoril drobní pestovatelia by mohli v jeho obchode tovar predať. Aj samotní pestovatelia by sa mohli spojiť a vytvoriť si a spoločne financovať takýto obchodík, ale to sa mi zdá náročnejšie.

 

            Takýto obchod by bol podľa mňa veľkým prínosom pre každý región, kde by fungoval. Verím tomu, že máme ľudí ktorí dokážu vypestovať kvalitné produkty aj za veľmi dobré ceny, ale problém je skutočne distribučný kanál – ako, komu a kde predať.  Vďaka farmárskemu obchodu by postupne mohli vznikať malé rodinné farmy. Ide o to, aby mali za svoju prácu zaplatené. Predstavte si, že máte 100 kg kvalitných jahôd, čerešní, marhulí alebo uhoriek, papriky atď. Viete ich ponúknuť čerstvé alebo rôznym spôsobom spracovať. Ale čo z toho keď ich nemáte komu predať a pritom produkt môže mať vysokú kvalitu a predávajúci je ochotný predať za nízku cenu.

 

            Myslím, si že zriadením takýchto farmárskych obchodov by získali aj kupujúci.Vypestovať nie je až taký problém a keby fungoval takýto distribučný systém, postupne by začala byť dosť veľká ponuka ovocia a zeleniny, čo by automaticky tlačilo ceny nadol. Takže tento projekt by mohol byť obojstranne výhodný. Kupujúci by získali komfortný spôsob nákupu, na aký sú zvyknutí zo supermarketov, zdravé potraviny alebo ich polotovary a ešte by aj podporili zamestnanosť v regióne.

 

           Pýtam sa koľko je na Slovensku spracovateľov ovocia a zeleniny? Ja neviem,  zo supermaketov poznám české Hamé, nejakú Giana a ďalšie zahraničné značky, občas zazriem aj niečo slovenské ale je toho málo. Skutočne toto je problém a prekážka. Ak by sa nám podarilo vytvoriť priestor na predaj slovenského ovocia a zeleniny, bol by to významný impulz na rozvoj agro sektoru, kde by mohlo nájsť prácu mnoho našich spoluobčanov. Naozaj je podľa mňa zbytočné a nerozumné dovážať produkty, ktoré si vieme samy dopestovať. Alebo ľudia, ktorí chcú kúpiť napr. slovenský sterilizovaný hrášok alebo kukuricu, kam majú ísť?

 

            

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355396x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie