Založ si blog

My sme akcionári štátu! !!

           Skutočne zamyslite sa ľudia, či nie sme v postavení akcionárov voči štátu.  Pravidelne platíme štátu dane ktoré sú zdrojom jeho príjmu, každé 4 roky je valné zhromaždenie-voľby kde si zvolíme nový alebo staronový manažment –vládu, ktorá má krajinu spravovať.  Lenže hneď tu robíme základnú chybu. Odovzdáme spravovanie štátu do rúk manažmentu bez akýchkoľvek podmienok a necháme úplne na ich ľubovôli ako budú hospodáriť. Žiadna povinnosť v predkladaní účtov na konci roka napr., chabé stanovenie kontrolných mechanizmov, tým pádom mizivá zodpovednosť manažmentu. Veď toto je pre manažment vysnívanou idilkou, jasné že budú hospodáriť tak, aby  bolo dobre im a ich kamarátom a vy občania plaťte.

           

             Základnou chybou je tiež rozdrobenosť ľudí, väčšinou vystupujeme jednotlivo každý sám za seba, lenže jeden hlas v 5 mil. národe nepočuť. Mali by sme sa združovať za účelom presadenia určitého záujmu a vzájomne sa podporovať pokiaľ ide o správnu a dobrú vec. Hlas stoviek či pár tisíc ľudí hlavne v rámci nejakého regiónu už dosť hlasno počuť. Len by sa museli na niečom konkrétnom dohodnúť a požadovať potom to isté alebo sa aspoň pod to podpísať, aby im bolo rozumieť.

          

          Škoda, že dnes drvivá väčšina ľudí pozerá na seba ako na ten jeden konkrétny nepodstatný hlas, ktorý vôbec nie je počuť. Mali by sme začať inak myslieť lebo len z myšlienok vznikajú činy. Ak nie sme schopní ani myslieť takto, sme odsúdení na prehru a bedákanie. Skutočne si myslíte, že v tomto národe nemáme ľudí, ktorí majú dobré nápady ktoré by sa dali realizovať na prospech všetkých? Ak si to myslíte, opäť to môžte celé zabaliť. Neviem pochopiť prečo sú takéto myšlienky pre tento národ až také nepochopiteľné to zase  nechápem ja.

     

         Verím tomu, že nápady sú aj ja jedným konkrétnym prispejem v nasledujúcom článku z oblasti znižovania nezamestnanosti. Najväčší problém však vidím v tom, že Slováci sú majstrami v tom ako sa to nedá. Taktiež keby sa urobil celosvetový prieskum o pasivite a nezáujme občanov o veci verejné určite by sme sa umiestnili na  tých najvrchnejších  priečkach.

 

            Jasné, že je veľa prekážok, birokracie atď. veľkou hrozbou pre nové projekty je korupcia, ale keď každý bude čakať na toho druhého, že niečo urobí tak sa nikam nedostaneme. A ak čakáme, že vláda sama od seba začne príjmať zákony proti sebe je to ešte väčšia absurdita. My ich k tomu musíme dotlačiť, samy vidíte čo napr. dokáže tlak médií.

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356324x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie