Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24. apríla 2024, zoran44, spoločnosť

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči.

Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, išli mojou cestou. Hoci som ja už teraz trochu ďalej na lepších cestách, zrejme v minulosti som robil kopu zlých, nesprávnych vecí.

Je pravda, že teraz sa mi nepáči správanie alebo rozmýšľanie niektorých ľudí z môjho okolia. Ale kľudne to môže byť moja sejba z minulých životov, ktorú teraz musím zožať. Nevravím sú aj dobré veci, ale tie treba len podporovať a zachovať. Problém sú zlé veci, tých sa treba postupne zbavovať.

Takže aj keď sa mi to nepáči namiesto rozčuľovania sa nad správaním ľudí v mojom okolí, mal by som uznať, že som im ja sám mohol byť v minulosti zlým príkladom. Napraviť to môžem tak, že teraz budem správne konať, aby som nedával podnet na zlé ale na dobré. A je už len na tých ľuďoch samotných, či si to dobré osvoja alebo nie. Pretože každý ľudský duch má slobodnú vôľu a sám sa rozhoduje, čo príjme a čo nie.