Doteraz na zemi víťazilo temno.

12. januára 2024, zoran44, duchovné

Mali by sme konať čestne a poctivo. Keď sa však opýtate ľudí, či sa to skutočne oplatí, tak si málokto bude istý že áno. Prečo je to tak? Bohatí a mocní ľudia si robia čo chcú a často sa im to prepečie. Cirkev rozdáva ľuďom rôzne odpustky podľa vlastného uváženia. Tak potom kde je tu spravodlivosť? Vyzerá to, že dobré kontakty v cirkvi alebo u vplyvných ľudí sú tou cestou.

Ježiš však hovoril: „Ja som cesta, pravda aj život.“ Tiež sa hovorí: „Božie mlyny melú pomaly, ale isto.“ Takže je tu zachytená ľudová stáročiami overená pravda a Ježiš nám tiež hovorí: „Čo sejete, to zožnete!“. Lenže problém vidím v tom, že my ľudia očakávame, že keď niekto urobí niečo zlé, trest príde okamžite. Keď sa tak neudeje, tak vzniká dojem, že žiadna Božia spravodlivosť neexistuje. Myslím si, že v tom máme dosť krátkozraké vnímanie.

Počuli sme o Luciferovi, pánovi temnoty, otcovi klamstva. Počuli sme zvesti aj o Bohu, hlavne na základe toho čo sa dialo v starovekom Izraeli. Židia dostali zákon a Desať Božích prikázaní. Abd-ru-shin píše že medzi Svetlom a temnom sa nachádza obrovská priepasť. Táto priepasť je vyplnená hmotným dielom stvorenia. Čiže my sme tu v hmotnosti a temno nás nabáda konať zlo a Svetlo nás nabáda konať dobro. Rozhodnúť sa však v konečnom dôsledku ako bude konať, musí každý sám.

Doteraz temno na tejto zemi víťazilo. Prišli k nám na pomoc Krišna, Budha, Lao´c, Mohamed, Zoroaster ale po ich odchode (smrti) si ich učenie ľudia prispôsobili podľa seba. K Židom boli posielaní proroci, ale tých často prenasledovali a vraždili. Prostredníctvom Mojžiša dostal vtedajší vyvolený národ zákon, avšak tí istí Židia odvolávajúci sa na Mojžišov zákon dali zabiť Ježiša. Neskôr v nemeckom národe zvíťazil Hitler, davy nadšene hajlovali a išli za ním ako v opojení, hoci v tom čase tam žil a pôsobil Abd-ru-shin.

Na tomto jasne vidno, že temno vždy vedelo zlákať obrovské ľudské masy. Medzi obrovské víťazstvá temna patrí to, že mnoho ľudí dnes ani neverí v existenciu Boha, duše a univerzálnej dokonalej spravodlivosti. Takže mnoho ľudí berie spravodlivosť do svojich rúk a riadia sa prevažne hmotným zákonom rozumu – vyhnúť sa trestu, vybaviť niečo u známych, podplatiť a podobne.

Hitler ponúkol ľuďom hmotné ciele Nemci získali nadvládu na takmer celou Európou a našiel vinníka za všetko zlé Židov. Tých začali nemilosrdne vraždiť, aby tak problém „vyriešili“. Hitler priniesol rasizmus a nacizmus, čo však nemá budúcnosť. Naopak Abd-ru-shin hoci nešli a ani nejdú za nim davy (akoby nezvíťazil) priniesol poznanie obrovskej hodnoty. Toto poznanie ktoré priniesol Abd-ru-shin sa zrejme v budúcnosti stane základom čohosi veľkého. Ľudia sa budú môcť vďaka nemu konečne poriadne zorientovať. Budú na vlastnej koži testovať či je v Abd-ru-shinovom posolstve pravda.

Ak túto pravdu spoznajú, nastane trvalá vláda Svetla a pre temno už nebude na zemi miesta.