Ľudské energetické polia.

1. decembra 2023, zoran44, spoločnosť

Či už ste ateista alebo veriaci, zrejme sa zhodneme, že každý človek niečo vyžaruje. Minimálne nejaké teplo vyžarujeme, ale veda toho zistila oveľa viac, je to aj nejaký minimálny elektrický prúd a podobne. Ale aj z emocionálneho hľadiska keď sme smutní, nahnevaní či veselí aj toto naše okolie vníma.

Každý z nás žijeme na nejakom mieste, takisto pracujeme a trávime voľný čas. Pritom prichádzame do styku s určitými ľuďmi. My ovplyvňujem ich a oni nás do istej miery alebo sú to aspoň nejaké podnety ku ktorým zaujímame stanovisko. Cítime čo z toho čo nás obklopuje sa nám páči, čo menej a čo vôbec.

To čo sa nám páči by sme mali podporovať – rozmnožovať a naopak to čo sa nám nepáči voči tomu sa bránime a snažíme sa to eliminovať. Pritom je podľa mňa dôležité uvedomiť si, že oplácaním – rozmnožujeme. Pretože ak si niečo čo sa nám nepáči predstavíme ako zhnité jablko, tým že si toto zlé konanie s niekým oplácame, akoby sme dávali na kôpku stále nové zhnité jablká – jednoducho ich počet narastá.

Naopak ak si navzájom oplácame niečo pekné, dobré čo nás teší a robí radosť nám aj ľuďom ktorým to oplácame, je to akoby sme na kôpku hromadili krásne, šťavnaté chutné jablká najrôznejších vôní a chutí.

Jednoducho to zlé ktoré k nám prichádza by sme sa mali snažiť do istej miery absorbovať, brániť sa proti tomu, ale snažiť sa to neoplácať. Z karmického hľadiska je možné aj to, že konanie ktoré prichádza teraz od niekoho ku nám a nepáči sa nám, mohlo vzniknúť tak, že v minulých životoch sme my sami konali toto čo sa nám teraz nepáči dotyčnému človeku.

Vtedy ako páchatelia sme nepociťovali ujmu z takéhoto konania. Ale teraz ako obete intenzívne preciťujeme nesprávnosť takého konania. Tu by dával zmysel aj Ježišov výrok s ktorým som si dlho lámal hlavu: „Milujte svojich nepriateľov“. Ježiš nepovedal nič len tak. A podľa mňa to, že tento výrok dáva zmysel vtedy ak pripustíme existenciu minulých životov a karmy netreba slepo ignorovať, ale slobodne o tom uvažovať. Veď Ježiš povedal aj: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“.

Teraz je tu však doba kedy by sme to už mali byť schopní zniesť. Preto ak na chvíľu dáme bokom cirkevný a tiež materialistický dogmatizmus začnú zrazu jednotlivé čiastočky – Ježišove výroky a podobne – do seba krásne zapadať ako nádherný obraz z puzzle.