Tisícročia staré návyky ľudstva.

25. októbra 2023, zoran44, spoločnosť

Ľudstvo má za sebou nejaký vývoj, históriu objavenú archeológmi ale aj tú neobjavenú. Za ten čas sa ustálili určité spoločenské normy – čo je prijateľné a čo nie. Ľudstvo vymyslelo otroctvo a viedlo mnohé vojny. Už len z týchto 2 skutočností vyplýva, že väčšina ľudstva neverí na karmu ani na posmrtný život. Ľudia neveria ani tomu Ježišovmu: „Miluj svojho blížneho ako seba samého.“

Do tohto spoločenského poriadku prišli zvestovatelia a prostredníci ako Krišna, Buddha, Zoroaster, Mohamed, Abrahám, Mojžiš, proroci, Ježiš, Abd-ru-shin. Časť spoločnosti niečo z ich učenia prijala, ale ľudstvo ako celok mi to pripadá, že tieto náuky odmieta. Sú totiž proti ich tisícročia zakoreneným zvykom a proti tomu čo chcú. Aj teraz sa v hovorovej reči vyskytne slovo – karma, ale skutočne tomu málokto verí.

Ľudia radšej veria viere svojich predkov, proste žiť si podľa seba a maximalizovať svoj prospech. Neviditeľným veciam ako je ľudský duch a karma sa v skutočnosti nevenuje veľa pozornosti. To je podľa mňa aj príčina, prečo všetky náboženstvá sveta síce nejaké zlepšenie dosiahli, ale nenastal skutočný prelom – obrat ľudstva. Na to je zrejem potrebná skutočná živá viera, niečo prežité, odskúšané, pochopené.

To však musí každý vykonať sám. Vyzerá to, že technicky nie je možné túto námahu – prácu, za niekoho vykonať. Paradoxom je, že sa na odpor spolu s časťou ľudstva stavajú aj cirkvi. Spomeňme si na prvých kresťanov boli prenasledovaní a vraždení. Dnes je tu oficiálne kresťanstvo, ktoré vzniklo na odhodlaní prvých kresťanov. Ale žiaľ cirkevníci krútili to slovo až kým z toho nevzniklo to, čo im vyhovuje. A teraz keď na svet prišiel závan sviežej pravdy, ONI tú pravdu odmietajú. Lebo už majú funkcie, nemôžu zrušiť dogmy a všetky tvrdenia svojich „neomylných“ predchodcov, sú platení, musia poslúchať atď.

Takže proti skutočnej PRAVDE tu stojí obrovská presila, ako za čias Ježiša. Je to však len presila v počte. Skutočná pravda sa nezmení ani o milimeter, hoci by ju spochybňovala celá naša planéta alebo hoci aj milión takýchto planét plných ľudí.