Cca polovica ľudí sa zachráni.

5. júna 2023, zoran44, spoločnosť

Je to len môj odhad. Podľa mňa Stvoriteľ chce zachrániť každého. Ale pri čítaní evanjelií mi to pripadá, že zhruba polovici ľudí sa to podarí. Pretože sa nižšie píše o 10 pannách, 5 bude vzatých. Dvaja budú na poli, jeden bude vzatý, dve budú mlieť, jedna bude vzatá. Ježiš apeluje na našu pripravenosť a aby sme boli bdelí, pozorní, vnímaví a niečo dôležité nepremeškali.

ev. Matúša kap. 25 – Podobenstvo o 10 pannách

Vtedy bude Kráľovstvo nebeské podobné desiatim pannám, ktoré si vzali lampy a vyšli naproti ženíchovi. Päť bolo pochabých a päť rozumných. Tie pochabé si totiž vzali lampy, ale nevzali si olej, tie rozumné si však vzali s lampami aj olej v nádobách. Keď ženích meškal, zdriemli všetky a zaspali. O polnoci nastal krik: Ajhľa ženích, vyjdite mu naproti! Vtedy prebudili sa všetky panny a pripravovali si lampy. Tu pochabé povedali rozumným: dajte nám zo svojho oleja lebo naše lampy hasnú. Ale rozumné odpovedali: aby potom nestačilo ani nám, ani vám? Choďte radšej k predavačom a kúpte si. Keď však odišli kupovať, prišiel ženích, pripravené vošli s ním na svadbu a dvere sa zatvorili. Neskoršie prišli aj ostatné panny a hovorili: Pane, pane otvor nám! Ala on odvetil: Verú vám hovorím, nepoznám vás. Preto bdejte lebo nepoznáte dňa ani hodiny, kedy príde Syn človeka.

Matúš 24:40 Tak bude aj pri príchode Syna človeka. Vtedy dvaja budú na poli, jeden bude vzatý, druhý ostane, dve budú mlieť na mlyne, jedna bude vzatá, druhá ostane. Preto bdejte lebo neviete, v ktorý deň príde váš Pán.

Ježiš nič nehovoril len tak. Pri týchto počtoch to vyzerá na 50% úspešnosť ľudí. Samozrejme podľa mňa sa môže zachrániť každý kto chce. Lenže mnohých to ani nezaujíma alebo jednoducho nechcú zmeniť svoj spôsob života.