Prečo je svet v úpadku?

17. mája 2023, zoran44, spoločnosť

Podľa mňa veľký podiel má tom cirkev. Je to paradoxné, ale spomeňte si kto najviac bojoval proti Ježišovi. Kto ho označoval za laika, tesárovho syna, ako sa vôbec on mohol rovnať im učeným v písmach. Ak si myslíte, že dnešné kresťanské cirkvi sú na tom lepšie, pretože prijali Ježiša, ste podľa mňa na omyle. Dnešné cirkvi sa klaňajú vlastnému dielu – dogmám, ktoré nie sú od Boha, ale sami si ich odhlasovali na konciloch. Dnešné cirkvi odmietajú učenie Abd-ru-shina, ktorý prišiel aby nám podrobne vysvetlil celé stvorenie, ako máme žiť a prečo tak máme robiť.

Možno sa vám zdá postoj cirkvi banálny, ale poďme sa na to pozrieť podrobnejšie. Kresťanské cirkvi učia ľudí o Bohu a ako správne žiť. Teraz si predstavte, že tieto kresťanské cirkvi sú sami v omyle. Ak oni nesprávne učia ľudí, tak ako majú potom ľudia prísť do raja? Je to podobné ako keby bol policajný prezident sám kriminálnik. Ako môžeme od neho očakávať, že nás zbaví kriminality, keď ju sám vykonáva a kryje? Je to jednoducho nereálne.

A teraz si spomeňte kto najviac bojoval proti Ježišovi. Boli to predstavitelia židovskej cirkvi. Nie všetci pravda. Niektorí ho uznávali, ale boli v menšine a cirkevná vrchnosť a tiež väčšina rozhodla – Ježiša zlikvidovať. Syna Božieho ktorý bol bez viny oni priviedli až na kríž. Je to absurdita absurdum. Ale myslím si, že dokážeme pochopiť čo dokáže urazené ego a pýcha. Dnes cirkvi konajú podobne, síce nevraždia, ale ponúkajú ľuďom svoje vlastné diela, svoje krkolomné protichodné vysvetlenia namiesto jednoduchej pravdy, ktorú dokáže prijať aj malé dieťa.

Žiaľ je to smutný pohľad. Predstavitelia cirkví podľa mňa neprišli nadarmo na tento svet. Oni milujú Boha a chcú mu slúžiť. Tvoria cirkev a táto cirkev by mala byť mostom pre ľudí smerom k Bohu. Žiaľ kvôli pýche a namyslenosti ich predchodcov a ich samotných sa stali namiesto mostom prekážkou. Aby toho nebolo málo svojich veriacich držia ako otrokov v pevnom zovretí, aby verili len tomu čo oni prehlásia za správne.

Čo robiť v takejto situácii? Ja môžem ľuďom poradiť vymaniť sa z tohto nedôstojného otroctva. Pretože jediný kto dáva život je sám Boh. A ako sa dostať k pravému vedeniu? Počúvnite Ježiša, ktorý nám prisľúbil Pomocníka a čerpajte poznanie priamo od neho – priamo zo Zdroja. Ježiš videl ako biedne je na tom ľudstvo, aj to že ho odsúdia na smrť, aj to že budú prenasledovať jeho nasledovníkov. Práve preto nám zasľúbil Pomocníka, ktorý nás uvedie do všetkej pravdy.

Boh je pravda, nie lož. Do raja sa môžeme dostať len s pravdou. Takže ak cirkvi neučia správne nebojte sa opustiť cirkev, nebojte sa exkomunikácií a vyhrážok pekelnými plameňmi. Spomeňte si, že Ježišovi vybavili smrť na kríži predstavitelia tamojšej cirkvi. Boží „služobníci“ dali ukrižovať syna Božieho. A dodnes si to nechcú priznať. Dnes už kresťanské cirkvi nemajú moc vraždiť, tak ako tomu bolo v stredoveku. Tak sa nebojte vymaniť z ich tyranie a sami hľadať Boha, nasledovať Ježiša, smelo vpred.