Úroveň ľudského poznania.

16. mája 2023, zoran44, spoločnosť

Z náboženských kruhov prichádza teória, že celé stvorenia sa skladá z Božskej ríše, praduchovnej ríše, duchovnej ríše, jemnohmotnosti a hrubohmotnosti. Chcem sa len zamyslieť nad tým, ako je na tom veda. Naozaj uznávam že veda výrazne napreduje. Ale z celkového hľadiska dokázala preskúmať alebo vidieť kúsok vesmíru.

Kde sú však ešte spomínaná jemnohmotnosť, duchovná ríša, praduchovná a Božská? Tie sú vraj dokonca väčšie ako hrubohmotná časť. Píšem o tom len kvôli tomu, že sa mi zdá čudná keď je mnoho ľudí skalopevne presvedčených, že existuje len hrubohmotnosť. Ide to až tak ďaleko, že podľa mňa vzniká akási ateistická dogma – striktná viera len v hmotu.

Tu na Zemi boli niekoľkí, ktorí svedčili o tom, že je aj viac ako len hmota: Abrahám, Mojžiš, proroci, Lao´c, Buddha, Mohamed, Krišna, Ježiš, Abd-ru-shin. Minimálne Ježiš robil také veci ako nikto pred ním, ani nikto po ňom. Doslova ho Boh oslávil.

Ja osobne nemám nič proti ateistom aj chápem ich postoje. Len jedno čo ma zaráža, je tá absolútna istota ich viery čisto len v hmotu. Hmotu vidí a cíti každý z nás – je to proste niečo bežné, nespochybniteľné. Samozrejme je to ich vec a majú na to plné právo veriť si čomu len chcú, ale aj tak tú drvivú istotu nikdy nepochopím.