Tony cirkevných kníh vs. jednoduchá pravda.

6. mája 2023, zoran44, duchovné Nezaradené

Ide o to, že aj v starom zákone sa píše: „Moja je pomsta, ja odplatím.“ Ježiš hovorí: „Čo sejete, to zožnete!“ Je to tak primitívne jednoduché, až sa ľuďom zdá, že to nemôže byť pravda. Ľudia nemôžu uveriť, žeby Stvoriteľ vytvoril niečo také jednoduché a geniálne. Ani cirkev tomu neverí, preto vznikajú tony cirkevných kníh. Len ide o to, čo ponúkajú, zložité rozumárske súvislosti a vysvetlenia. Ťažko povedať do akej miery sa tam vyskytuje pravda. Je to príliš komplikované a zamotané.

Otázka č. 1 znie: Bol tu Boh a Jeho zákony aj predtým ako sme vedeli čítať a písať? Myslím že áno, pretože ak je Boh, tak je tu od počiatku a my aj všetko ostatné mohlo vzniknúť len z Jeho vyžarovania – z Jeho Svetla.

Otázka č. 2: Prečo cirkev ponúka to komplikované namiesto toho jednoduchého a zrozumiteľného? Ježiš povedal, že sme zablúdili a cirkev určite nie je výnimkou.

Otázka č. 3: Prečo cirkev nie je pokorná? Prečo nepovie my si myslíme, že to je tak a tak? Ale oni hovoria, že to je určite tak ako sa zhodli na cirkevných konciloch, čo sú vlastne cirkevné dogmy. Dokonca pokojne hovoria o dogmatickej viere. Len škoda, že tie dogmy im nenadiktoval Stvoriteľ.

Otázka č. 4: Prečo sa snaží cirkev pôsobiť Boho-rovne? Svoje výklady prezentujú ako Božiu pravdu a despotickým nátlakom hoci dnes už len v myšlienkovej forme vyžadujú, aby ľudia otrocky prijímali ich výklady.

Otázka č. 5: Prečo to ľudia neskúmajú a nesnažia sa o vlastný názor a vymanenie sa z týchto otrockých pút? Každý je totiž zodpovedný sám za seba. A oplatí sa hľadať Stvoriteľa, pretože koncily, pápež ani celá cirkev vám život nedali ani vám ho neuchovajú, to robí jedine Boh. Netreba tiež zabúdať, že aj Ježiš povedal: „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú.“