Ježiš: „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú. „

22. apríla 2023, zoran44, náboženstvo

Tento článok venujem všetkým jehovistom.

Zákon Mojžišov hovoril ako majú ľudia žiť a čo dodržiavať. Proroci boli k ľudu izraelskému posielaní nato, aby ľuďom pripomínali tento zákon ako majú žiť a tiež sprostredkovali národu priamu Božiu reč. Keď však prišiel dlho očakávaný Mesiáš, neprišiel splniť pozemské želania svojho ľudu – vyslobodiť ich spod nadvlády Rimanov. On priniesol oveľa viac – vydal svedectvo o pravde. Ježiš neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Vysvetľoval ľuďom, prečo je dôležité zákon dodržiavať – a to aby získali večný život a mohli vstúpiť do Kráľovstva nebeského – raja. Starý zákon nehovorí o duši ani o Kráľovstve nebeskom, to však neznamená, že neexistujú.

Žiadny národ na svete nedostal toľko opatery od Boha ako Židia. Dostali zákon cez Mojžiša, dostali prorokov, aby držali národ na správnej ceste a zavŕšením všetkých Božích pomocí a najväčší dar bol príchod Mesiáša. Ježiš a Otec sú jedno, preto aj to čo priniesol Ježiš bolo najväčšie. Načo by Ježiš popieral zákon a prorokov, keď to všetko vyšlo od Boha. Ježiš len priniesol širšie vedomosti – za čo ho pohoršení zákonníci a farizeji dali zabiť. Sám Ježiš povedal: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“ Tak ja sa pýtam ako môže niekto lipnúť len na Starom zákone a popierať veci, ktoré ani Starý zákon nepopiera len ešte zrejme nebol čas o nich hovoriť. Určité veci totiž ľudia nechceli prijať. Sám Ježiš ktorý len priniesol PRAVDU sa boril s obrovským nechápaním ľudí a ich odmietaním.

Vyzerá to, že jehovisti sa v skúmaní Biblie prevažne sústredili na Starý zákon. Ešte horšie je, že z chápania ich čelných predstaviteľov vznikli doktríny alebo dogmy. Napríklad dogma o neexistencii duše a popieraní Kráľovstva nebeského. Takže jehovistickí veriaci sú teraz v zajatí svojich vodcov a mali by si uvedomiť, že svojich vodcov povýšili nad Mesiáša. Keď čítam reakcie na zmienky o duši a Kráľovstve nebeskom, pripadá mi to ako by sme sa vrátili o 2000 tisíc rokov dozadu, keď mnohí nie všetci zákonníci a farizeji takto isto bojovali proti týmto Ježišovým výrokom. Lebo mňa netrápi, že jehovisti vystupujú proti mne, mňa zaráža že bojujú proti výrokom Mesiášovým. Je to niečo neskutočné, ako sa z tých čo skúmajú Bibliu môžu stať otroci dogiem, ktorí si nemôžu dovoliť skúmať Ježišove slová.

Dokladám tieto Ježišove výroky z evanjelií.

Evanjelium podľa Jána 5 kapitola

37 A sám Otec, ktorý ma poslal, vydal o mne svedectvo. Vy ste nikdy nepočuli jeho hlas, ani jeho tvár ste nevideli 38 a jeho slovo neostáva vo vás, lebo neveríte tomu, ktorého on poslal. 39 Skúmate Písma, lebo si myslíte, že v nich máte večný život, a práve ony svedčia o mne. 40 Lenže vy nechcete prísť ku mne, aby ste mali život.

Lukáš 21:33-36 Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú. Dávajte si pozor, aby vaše srdcia neoťaželi obžerstvom, opilstvom a starosťami o tento život, aby vás onen deň neprekvapil. Lebo príde ako osídlo na všetkých, čo bývajú na povrchu celej zeme.

Evanjelium Matúša kap. 13

15 Lebo otupelo srdce tohto ľudu: ušami ťažko počujú a oči si zavreli, aby očami nevideli a ušami nepočuli, aby srdcom nechápali a neobrátili sa – aby som ich nemohol uzdraviť.«